Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure ( Bardak Ölçülü )

Aşure ( Bardak Ölçülü )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure ( Bardak Ölçülü ) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru fasulye
*2 çay bardağı kuru üzüm
*2 çay bardağı kuru incir
*2 çay bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı şeker
*5 adet karanfil
*1, 5 çay kaşığı tarçın
*Bir fiske tuz (bir çay kaşığının ucu kadar)
*Su
*1 yemek kaşığı gül suyu ( ben kullandım )

Üzeri için;


*Nar, Fındık, Ceviz, Hindistan cevizi, Antep fıstığı

Aşure ( Bardak Ölçülü ) Tarifi Yapılışı Ben bu tarifi alyaberkemutfaksırları*sitesinde buldum 2 defa denedim ve ikisinde de mükemmel sonuç aldım o yüzdem paylaşmak istedim Afiyet olsun
Nohut, kuru fasulye ve buğdayı 1 gece önceden suya koyup bekletin Sabah nohudu ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı tencerelerde 5? er su bardağı suda yumuşayana (yaklaşık 1, 5 saat ) kadar haşlayıp suyunu süzün*Bu aşamadan sonra mutlaka su ısıtıcınızda veya ocakta kaynar su bulundurun
Buğdayı ayrı bir tencerede 9 su bardağı suyla yumuşayana kadar (yaklaşık 1 saat ) haşlayın Suyunu kesinlikle süzmeyin çünkü buğdayın suyu aşurenizi kıvamlı yapıyor Eğer buğdayın suyu azaldığı halde haşlanmadıysa sıcak su ekleyebilirsiniz
5 kiloluk tencereye haşlanmış buğdayı suyuyla beraber koyun Haşlanmış nohudu, haşlanmış kuru fasulyeyi koyun Buğdayın suyu yeterli olmadığı için üzerilerine 6 su bardağı (kaynar) sıcak su koyalım ve birlikte 5 dk Ara ara karıştırarak pişirin Bu sürenin sonunda kuru üzüm, küp küp küçük kesilmiş kayısı, küp kesilmiş incir ve karanfili ekleyin Karanfili tane olarak sevmiyorsanız cezvede üzerine su koyarak kaynatın ve aşurenize sadece suyunu da ekleyebilirsiniz Bu eklediğimiz meyveler yenebilir şekilde yumuşasın (özellikle incir ve kayısı) yumuşamaları 510 dk arasında oluyor Toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın Bir süre daha ara ara karıştırarak kaynatın Aşureniz zamanla koyulaşacağı için 2 – 2, 5 su bardağı daha su ekleyin (Eğer aşureyi yoğun bir kıvamda sevmiyorsanız su miktarını arttırabilirsiniz ) 10 dk kadar kaynadığında ocağı kapatmaya yakın tarçın ilave edin (İsterseniz bu aşamada 1 yemek kaşığı kadar gül suyu da ekleyebilirsiniz ) Kaselere bölüştürün soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt