Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Çok Lezzetli

Aşure Çok Lezzetli

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Çok Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler

*1 büyük tas aşurelik bugday
*1 büyük tas soyulmus badem
*1 büyük tas kuru kayısı
*1 büyük tas incir
*1 tas nohut
*1 tas fasulye
*1 tas fındık
*1 tas üzüm
*yaklaşık 34 bardak şeker
*yaklaşık 3 litre su

üzerine

*cekilmis fındıkceviznartaneleri vs vs

Aşure Çok Lezzetli Tarifi Yapılışı Bol bereketli bi gün olsun insallah!!
Bu sabah erkenden kalktim dünki aldigim malzemelerle asuremi yapmak için ))
Ben ilk önce bir litre suyla 1 tas bugdayi yumsayana kadar kaynatiyorum Kimisi önceden butun malzemelero biraz haslayop yapiyo ama ben nohutla fasulyeyi haslanmis hazır aliyorum Siz tercih etmiyosaniz birgun önceden islayabilirsiniz yada haslayabilirsiniz
Ben sırayla*şu sekil yaptım
Buğdayı*suyla birlikte kaynatıp 1 bardak şeker ekledim (şekeri azar azar ekleyinki çok fazla şekerli olmasın şekersize çare var ama şekerliye yok) Buğdaylar yumuşadıkça*suda azalacaktır 1 litre daha kaynamış su ekledim ve üzümle*kaysıları da ekledim İnciri küçük bi tencerede dörde bölüp kaynattım, inciri haşlamadan koyarsanız aşureniz kararır o yüzden ayrı tencerede haşlanıp*suyunu süzüp atıyorum Daha sonrasında diğer malzemeleri de ekleyebilirsiniz Ben fındıkla bademi bu malzemeler kaynadiktan sonra atıyorum Tadına bakarak şeker ve su ekleyebilirsiniz ve tekrar biraz kaynatıp aşureniz hazırrr )
afiyet olsun ve allah kabul etsin insallah

858,497Konular
982,015Mesajlar
29,998Kullanıcılar
OhSoYouParisSon üye
Üst Alt