Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Hazırlamanın Püf Noktaları ve Aşure Tarifi

Aşure Hazırlamanın Püf Noktaları ve Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Muharrem ayının 10 günü olan Aşure günü bütün dinler tarafından kutsal sayılmaktadır Hz Nuh’un büyük tufan sonrasında gemide kalan yiyeceklerle hazırladığı yemektir aşure Peki mutfaklarımızda oldukça sevilen bu lezzetli tatlı nasıl yapılır? Hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir?




Aşure hazırlamanın püf noktaları:

– Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları ayrı ayrı haşlamak gerekir
Kuru incir ve üzüm gibi gıdaların kendine has bir rengi vardır Bu malzemeleri kısa süre haşlayıp renkli suyunu döktükten sonra aşureye ekleyebilirsiniz
Su miktarını iyi ayarlamak her zaman mümkün olmayabilir Kalan aşureniz fazla katılaşırsa az su ve şeker ekleyerek tekrar 12 dakika kaynatabilirsiniz
Toz tarçını aşurenin içine eklemek renk değişimine neden olur Tüketileceği zaman üzerine serpmek daha uygun olur
Kabuk tarçın kullanmışsanız aşureyi ateşten alınca çıkarmalı, içinde fazla bekletmemelisiniz



Aşure Tarifi:



Malzemeler:
1250 gr buğday
600 gr fasulye
600 gr nohut
600 gr üzüm
600 gr kuru kayısı
600 gr incir
3 elma
1 su b pirinç
2 kg toz şeker
yarım çay b gül suyu
3 su b süt
su



Üzeri İçin:
nar tanesi
fındık
ceviz
tarçın
kuş üzümü
dolmalık fıstık





Hazırlanışı:
Akşamdan nohutu tuzlu ve sıcak suyla ıslatıyoruz Fasulyeyi ve buğdayı da ayrı kaselere koyup soğuk suyla ıslıyoruz Sabah fasulyeyi ve nohutu süzüyoruz ve yıkıyoruz Ayrı tencerelere koyuyoruz, üzerlerini aşacak şekilde su koyuyoruz ve haşlıyoruz Kaynayınca köpüklerini alıyoruz Haşlanınca sularını süzüyoruz ve soğuk sudan geçiriyoruz Buğdayı da elimizle oğuşturarak kara suyu çıkana kadar yıkıyoruz Süzdürüyoruz ve tencereye alıyoruz

Üzerini 3 parmak aşacak şekilde sıcak su koyuyoruz 5 dakika kaynatıp altını kapatıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz Tekrar altını açıyoruz 1 taşım daha kaynatıyoruz ve yine 10 dakika dinlendiriyoruz Tekrar ocağı açıyoruz Suyu azalmış olduğu için kaynar su ekliyoruz Nohutu ve fasulyeyi ilave ediyoruz Kuru üzümleri iyice yıkayıp süzdürdükten sonra tencereye ekliyoruz Hepsini bir kaynatıyoruz Buğdayın özü çıkıp kıvamı koyulaştığı için yine kaynar su ekliyoruz Yarım saat sonra içine yıkanmış süzülmüş pirinci ilave ediyoruz Soyulmuş ve küp doğranmış elmayı ekliyoruz Küp doğranmış ve suda bekletilmiş kayısıları da yıkayp süzüyoruz ve tencereye ilave ediyoruz Azaldıkça kaynar su ekliyoruz Bu ölçüler için toplamda 15 ila 20 litre arası su kullanıyoruz

Elmalar pişmek üzereyken sütü ekliyoruz Son olarak şekerini ve gül suyunu döküyoruz İncirleri küp doğrayıp suda haşlıyoruz Suda bekletiyoruz ve kara suyu çıkana kadar bekletiyoruz Suyunu süzüp yıkıyoruz İncirleri de en son tencereye katıyoruz Bir taşım daha kaynatıyoruz ve sıcakken kaselere paylaştırıyoruz Üzeri kabuk bağlayınca, nar tanesi, fındık ve ceviz kırığı, tarçın, kuş üzümü ve dolmalık fıstıkla süsleyerek servis ediyoruz

Afiyet Olsun




 

Similar threads

Aşure Tarifi İçin Malzemeler *1 5 kase nohut *1 5 kase fasulye *3 kase buğday *15 adet kayısı *10 adet incir *150 200 gram çekirdeksiz üzüm *100 gram kuş üzümü *100 gram çam fıstığı *Bir elma *İnce bir dilim limon *1 kase fındık *4 kase şeker *2 tane kabuk tarçın Aşure Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Berrak Renkli Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo aşurelik buğday *250 gr nohut *250 gr kuru fasulye *250 gr kuru incir *250 gr kuru kayısı *Bir küçük paket dolmalık fıstık *1,5 kg toz şeker Süslemek için; *Tarçın *Nar *Ceviz Berrak Renkli Aşure Tarifi Yapılışı Aşure yapmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı aşurelik buğday *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kuru fasulye *1 çay bardağı pirinç *150 gr çekirdeksiz kuru üzüm *150 gr kuru kayısı *1 elma *1 portakal kabuğu rendesi *Toz şeker Süslemek için: *Ceviz *Fındık *Nar Aşure Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *12 kg buğday *250 gram kırık pirinç *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kaşığı fasulye *1 su bardağı börülce *2, 3 tane kuru incir *5, 6 tane kayısı *5, 6 tane karanfil *1, 52 kg şeker *Bir tutam tuz *1 çay kaşığı bal *4, 5 damla gül suyu *Portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *4 su bardağı haşlanmış nohut *1, 5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye *4 su bardağı buğday ( haşlanmamış şekilde) *5 su bardağı şeker *1, 5 su bardağı süt *Yarım kase kuş üzümü *1 kase doğranmış kayısı *1 kase kuru üzüm *1 kase doğranmış incir *6, 5 litre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt