Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure ( Lezzet Kokan Suyu Az Tanesi Bol )

Aşure ( Lezzet Kokan Suyu Az Tanesi Bol )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure ( Lezzet Kokan Suyu Az Tanesi Bol ) Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo aşurelik buğday
*1, 5 su bardağı nohut
*1, 5 su bardağı fasulye
*1, 5 su bardağı kuru üzüm
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*1 su bardağı incir
*2 su bardağı kuru kayısı(küp küp doğranacak)
*1 portakalın kabuğu(küp küp doğranacak)
*2 adet karanfil
*1 çimdik tuz
*4 su bardağı şeker ( tam oluyor )
*3 litre su
*1 su bardağı gül suyu

Üstüne süslemek için;


*Nar taneleri
*Kırık fındık
*Kavrulmuş susam
*Ceviz

*
Aşure ( Lezzet Kokan Suyu Az Tanesi Bol ) Tarifi Yapılışı Aşure günü geldi çattı Ben ilk defa kendi usulümle yaptım inanılmaz lezzetli oldu herkesten tam not aldım çok şükür
Şimdi 1 gece önceden fasulye nohut ve buğdayı suya koyun şişsin yumuşasın daha kolay pişer
Şişen nohut fasulyeyi düdüklüde 35 ‘er dakika pişirin
****
Buğdayı süzgeçte elinizle ova ova yıkayın
***
normal tencerede az suda kaynatın
***
35 taşım kara suyu iyice çıksın o kaynarken
***
siz susamı yağsız tavada rengi dönene kadar kavurun
***
Fındıkları ezin veya rondodan geçirin
***
Portakalın kabuğunu soyun küp küp soğan gibi doğrayın sıcak suda 5 dk bekletin acı suyu çıksın
***
Kayısıları küp küp doğrayın bir kabağa dökün sıcak su dökün üstüne yumuşasın
***
Kuş üzümü ve kuru üzümü
de kabaklara koyup sıcak su dökün üstüne yumuşasın
***
Narı tek tek çıkartın hazır kalsın
***
Nohutu fasulyeyi haşladıktan sonra süzün
***
Aşure kazanına haşlanan buğdayı koyup 3 litre su ve gül suyunu döküp kapatın kapağı kaynasın buğdaylar patlıyor ikiye çatlıyor o zamana kadar ara ara karıştırın
***
Patlayan buğdayın üstüne bakliyatları boşaltın yavaş yavaş karıştırın su gözünüze az gelirse yarım litre 1 litre kadar daha koyabilirsiniz
***
Sonra üstüne şekeri boşaltın az şekerli severseniz 3, 5 bardak yetiyor
***
Ara ara karıştırın portakal kabuğu ve karanfili atın içine karıştırın tuzu ekleyin 1 çimdik karıştırın
***
Şimdi de kayısı ve üzümleri ekleyin içine ohh miss gibi kokar o dakika da,
karıştırın yavaş yavaş özleşmesi için altını kısın 2025 dakika orta ateşte kapağı açık şekilde özleşsin
İstediğiniz kıvama gelince altını kapatın kaplara koyup dağıtın afiyet olsun Allah kabul etsin bu tariften 25 kap çıkıyor Suyu biraz daha olursa3035 adet çıkar
 
858,496Konular
982,149Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt