iltasyazilim
FD Üye
Aşure Malzemeleri Nelerdir? Yapılışı,
Aşure Malzemeleri Ve Aşure Tarifi;
Aşure malzemeleri
Yarım kilogram buğday
1 fincan pirinç (akarsu fincanı)
200 gram kuru fasulye
200 gram kuru ceviz
200 gram fındık
100 gram pilav fıstığı
1 kilogram toz şeker
200 gram nohut
4 adet limon
50 gram kuş üzümü
Yapılışı:
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üstüne su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sımsıkı kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye azıcık sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın Bir zaman sonradan altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize kadar gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz
Memnun kalacağınız bir aşure tarifi
*
Aşure Malzemeleri Ve Aşure Tarifi;
Aşure malzemeleri
Yarım kilogram buğday
1 fincan pirinç (akarsu fincanı)
200 gram kuru fasulye
200 gram kuru ceviz
200 gram fındık
100 gram pilav fıstığı
1 kilogram toz şeker
200 gram nohut
4 adet limon
50 gram kuş üzümü
Yapılışı:
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üstüne su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sımsıkı kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye azıcık sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına dikkat edin, devamlı karıştırın Bir zaman sonradan altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize kadar gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz
Memnun kalacağınız bir aşure tarifi
*