Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure ( Meyvesi Bol Tarif )

Aşure ( Meyvesi Bol Tarif )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure ( Meyvesi Bol Tarif ) Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı nohut
*250 gr kuru incir
*250 gr kuru kayısı
*200 gr kuru üzüm
*1 elma
*1 kg toz şeker

Süsleme için:


*Dövülmüş ceviz, tarçın, dolmalık fıstık, nar, antep fıstığı vs

Aşure ( Meyvesi Bol Tarif ) Tarifi Yapılışı Bu malzemeleri ben aşureyi kendi damak tadım doğrultusunda zaman içinde belirledim Meyvesi bol bir tariftir Siz küçük değişiklikler yapabilirsiniz ama nişastasız bir tarif olduğu için gerekli koyuluğu verecek olan buğday fasulye ve nohudu değiştirmemenizi tavsiye ederim
Bir gece önce buğday ayıklanır, bol suda, en az 5 litrelik bir tencerede (tercihen 10 lt lik ) haşlanır Buğdaylar çatlayıncaya kadar pişirilmelidir Tencere bir battaniyeye sarılır ve ertesi sabaha kadar bekletilir
Yine bir gece önce kuru fasulye ve nohut ayrı ayrı sıcak suda bir taşım kaynatılır ve ağzı kapalı bekletilir
Ertesi sabah kuru fasulye ve nohut haşlanır Ne tam dağılmalı ne de sert kalmalı ( hazır haşlanmışlardan kullanmayın derim, çünkü haşlanırken aşureye nişastasının çıkmasını istiyoruz ) Kuru üzüm, incir ve kuru kayısı ayrı ayrı sıcak suya koyulur 1 saat kadar bekledikten sonra suyu süzülür ve küçük doğranır Bir kenarda bekletilir
Buğday tenceresinin altı açılır, kuru fasulye, nohut ve toz şeker eklenerek pişirme işlemi başlatılır Bu arada su eklenecektir Su miktarı 5 lt lik tencereye tüm malzemeler koyulduktan sonra üzerinden 2 parmak eksik kalacak şekilde olacaktır Daha büyük bir tencere kullanacaksanız oransal olarak ayarlamanız gerekir
Pişme işlemi arada karıştırarak orta ateşte 1 saat devam edecektir 1 Saatin sonunda küp doğranmış elma, kuru üzüm ve kuru kayısılar katılır 15 dk kadar birlikte pişirilir En son kuru incirler katılıp sadece 5 dk Daha kaynatılıp altı kapatılır (inciri 5 dk Dan fazla tutmayın, karartıyor ve çekirdekleri dağılıyor)
Yarım saat kadar dinlendirilip eşit dağılım için karıştırılıp alt üst ede ede kaselere boşaltılır Soğuyunca süslemesi yapılır, aşureniz yemeye hazırdır Bereketli olsun, afiyet olsun
Bu miktarla aşağı yukarı 20 – 22 kase çıkıyor Siz yapacağınız ölçüyü buna göre ayarlarsınız
Tarif yazarken 1214 kişiden fazla girilmiyor Aslında 20 22 kase oldu bu malzeme ile
 
858,496Konular
981,640Mesajlar
29,723Kullanıcılar
mikelSon üye
Üst Alt