Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure ( Mükemmel Ötesi )

Aşure ( Mükemmel Ötesi )

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure ( Mükemmel Ötesi ) Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo aşurelik buğday
*500 gram kuru fasulye
*500 gram nohut
*1, 5 çay bardağı pirinç
*500 gram kuru kayısı
*500 gram kuru incir
*500 gram kuru üzüm
*1 adet portakalın kabuğu minik doğranacak ve bir kaç kez kaynatılıp suyu dökülecek acı suyu çıksın diye ( ben 1 yemek kaşığı orangeat kullandım yani hazır satılan portakal kabuğu )
*2 su bardağı süt
*1, 5 kilo şeker

Üzeri için :


*Nar, kavrulmuş fındık, incir, kayısı ve tarçın

Aşure ( Mükemmel Ötesi ) Tarifi Yapılışı Rabbim nasip ederse bu senede aşure yapıp dağıtacağım, bu tariften baya çok çıkıyor siz isterseniz tarifin yarısını uygulayabilirsiniz Gerçekten mükemmel ötesi bir aşure oluyor düşünmeden deneyin
Buğdayı, fasulyeyi aksamdan ıslatın ve nohutu aksamdan tuzlu suda ıslatın Ertesi gün kuru meyveleri suya koyun biraz yumuşasınlar ( aşureye ilave etmeden önce sularını süzün ve iyice yıkayın ) Bu arada fasulye ve nohutun suyunu süzün ve haşlayın, haşladığınız suyu da döküp kenara alin Buğdayı elinizle ova ova yıkayın ve beklettiğiniz suyunu süzüp tencereye alin üzerine iki parmak geçecek şekilde su döküp 5 dakika kaynatın ve ocağın altını kapatıp demlendirin Demlenen buğdayı aşure kazanına alin ve yaklaşık 6 litre kaynar su ekleyerek buğdaylar patlayana kadar pişirin, buğdaylar patlayınca fasulye ve nohutu da ekleyip üzerine 2 litre daha kaynar su koyun ve üzümü hemen ilave edin, üzümden sonra pirinçi de ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve 510 dakika pişirin, bu arada ara ara karıştırmayı unutmayın ki dibine tutmasın
Simdi kayısıları da ilave edin ve 2 litre daha kaynar su ilave edin, altını orta dereceye alın ve kapağı kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin ( bu arada karıştırmayı unutmayalım ) Diğer yandan incirleri başka bir tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatıp süzelim ve hazır edelim Aşure kazanımıza sütümüzü de ilave edelim ve hemen ardından şekeri de ilave edip 10 dakika daha kaynatalım bu arada kıvamını kontrol edelim eğer çok koyuysa biraz daha su ekleyelim, en son incirleri de ekleyip 5 dakika daha bekletip kenara alalım ve kaselere paylaştırıp dilediğimiz gibi süsleyip servis yapalım… Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,903Mesajlar
29,928Kullanıcılar
tjay78Son üye
Üst Alt