iltasyazilim
FD Üye
Aşure nasıl yapılır
Aşure tarifi
Aşure nasıl pişilir:
Aşure için zorunlu malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru üzüm
1015 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
78 adet kuru incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuzlu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
Hazırlanışı:
Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece evvelden benzer kapta ıslatın sonradan suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ek edip 3035 dakika değin kaynatın
Buğdayları uygun bir şekilde yıkadıktan sonradan suyunu süzün Sıcak su ile akşamdan ıslatın Bir tencereye aktarın Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana değin kaynatın
Kayısı, üzüm ve inciri adilane çöplerini ayıklayın ve yıkaın Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 1015 dakika dek kaynatın
Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ek edin( baklagillere sonradan ek edilen soğuk su sertleştirir)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize tarafından ayarlayabilirdiniz)1015 dakika dek daha kaynatın
Altını kapatın Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ek edin Bir çimdik tuz katın ve karıştırın (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ek edebilirler)
Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan daha sonra üstüne serpin Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır *
Aşure tarifi
Aşure nasıl pişilir:
Aşure için zorunlu malzemeler:
1,5 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut
yarım su bardağı kurufasulye yarım su bardağı kuru üzüm
1015 adet kuru kayısı
1 su bardağı yer fıstığı
78 adet kuru incir
1 adet elma
2 su bardağı şeker
tuzlu
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
tarçın
Hazırlanışı:
Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece evvelden benzer kapta ıslatın sonradan suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ek edip 3035 dakika değin kaynatın
Buğdayları uygun bir şekilde yıkadıktan sonradan suyunu süzün Sıcak su ile akşamdan ıslatın Bir tencereye aktarın Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana değin kaynatın
Kayısı, üzüm ve inciri adilane çöplerini ayıklayın ve yıkaın Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 1015 dakika dek kaynatın
Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ek edin( baklagillere sonradan ek edilen soğuk su sertleştirir)
Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize tarafından ayarlayabilirdiniz)1015 dakika dek daha kaynatın
Altını kapatın Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ek edin Bir çimdik tuz katın ve karıştırın (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ek edebilirler)
Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan daha sonra üstüne serpin Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır *