iltasyazilim
FD Üye
Aşure Nasıl Pişirilir? Tarifi İçin Malzemeler 15 Litrelik bir tencere
*1 kilo buğday
*Yarım kilo kuru fasulye
*Yarım kilo nohut
*400 gr kuru incir
*400 gr kayısı
*1 Su bardağı kuru üzüm
*1750 gr şeker
*1 Yemek kaşığı tuz
*1 Yemek Kaşığı tel şehriye
*1 Yemek kaşığı arpa şehriye
*1 Fincan pirinç
*1 Fincan bulgur
*1 Tatlı kaşığı karanfil
*1 Su bardağı kavrulmuş,çekilmiş fındık
*1 Fincan tarçın
*1 Su bardağı parçalanmış ceviz
*1 Büyük nar
*Sıcak su
Aşure Nasıl Pişirilir? Tarifi Yapılışı Buğdayı,bir gün önceden güzelce yıkadıktan sonra aşureyi pişireceğimiz tencereye koyar, üzerini bir karış geçecek şekilde su ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatırız*Kaynamış olan buğdaylar sürekli suyunu çekeceği için üzerine geceden sıcak su ilave ederiz
Yine bir gün önceden nohudu ve fasulyeyi de ıslatırız
Ertesi gün ıslanan nohutu ve fasulyeyi haşladıktan sonra buğdaya katarak kaynamaya bırakırız Diğer tarafta kuru incirleri ufak ufak doğradıktan sonra suyun içinde bekletiriz Bu aşamada incirlerin suyunu bir kaç kere değiştirerek renginin açılmasını sağlarız Hem,dışta kalan çekirdeklerinden de temizlenmiş olurlar Aynı işlemi kuru üzüm ve kayısıya da uyguladıktan sonra şeker hariç malzemeler listesindeki bütün malzemeleri tencereye atarak hepsini bir güzel karıştırırız Hepsini aynı anda hazırlayıp ocağa koymadan önce birbirleriyle karıştırdıktan sonra kaynatmaya başlarsak çok güzel olur Aşure sürekli suyunu çekeceği için bir tarafta sürekli sıcak su bulundurmalıyız Kaynamaya başlayınca şekerinde yarım kilo kadarını aşureye katarız ki şekerin lezzeti bakliyatlarla bütünleşsin Aşure pişerken tel süzgece aldığımız karanfilleri tencerenin üzerinde suyunda ezerek aromasının aşureye karışmasını sağlarız Sonra süzgeçte kalan karanfilleri atarız Aşuremizi iyice özleşene kadar arada sırada karıştırarak pişiririz Geri kalan şekerimizi aşure piştikten sonra ilave ederiz ve 15 dakika da şekerle karıştırarak pişirdikten sonra altını kapatırız
Aşure durdukça koyulaşacağı için kıvamını kendiniz ayarlayınız
Pişen aşureyi kaselere koymadan önce kaselerin dibine parçalamış olduğumuz cevizlerden serpiştirdikten sonra üzerine aşureleri dökeriz Aşurelerin üzerini tarçın, fındık ve nar taneleriyle süsledikten sonra eşimize, dostumuza dağıtabiliriz
Bu ölçüden 30 kaseden fazla çıkıyor Afiyet olsun
*1 kilo buğday
*Yarım kilo kuru fasulye
*Yarım kilo nohut
*400 gr kuru incir
*400 gr kayısı
*1 Su bardağı kuru üzüm
*1750 gr şeker
*1 Yemek kaşığı tuz
*1 Yemek Kaşığı tel şehriye
*1 Yemek kaşığı arpa şehriye
*1 Fincan pirinç
*1 Fincan bulgur
*1 Tatlı kaşığı karanfil
*1 Su bardağı kavrulmuş,çekilmiş fındık
*1 Fincan tarçın
*1 Su bardağı parçalanmış ceviz
*1 Büyük nar
*Sıcak su
Aşure Nasıl Pişirilir? Tarifi Yapılışı Buğdayı,bir gün önceden güzelce yıkadıktan sonra aşureyi pişireceğimiz tencereye koyar, üzerini bir karış geçecek şekilde su ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatırız*Kaynamış olan buğdaylar sürekli suyunu çekeceği için üzerine geceden sıcak su ilave ederiz
Yine bir gün önceden nohudu ve fasulyeyi de ıslatırız
Ertesi gün ıslanan nohutu ve fasulyeyi haşladıktan sonra buğdaya katarak kaynamaya bırakırız Diğer tarafta kuru incirleri ufak ufak doğradıktan sonra suyun içinde bekletiriz Bu aşamada incirlerin suyunu bir kaç kere değiştirerek renginin açılmasını sağlarız Hem,dışta kalan çekirdeklerinden de temizlenmiş olurlar Aynı işlemi kuru üzüm ve kayısıya da uyguladıktan sonra şeker hariç malzemeler listesindeki bütün malzemeleri tencereye atarak hepsini bir güzel karıştırırız Hepsini aynı anda hazırlayıp ocağa koymadan önce birbirleriyle karıştırdıktan sonra kaynatmaya başlarsak çok güzel olur Aşure sürekli suyunu çekeceği için bir tarafta sürekli sıcak su bulundurmalıyız Kaynamaya başlayınca şekerinde yarım kilo kadarını aşureye katarız ki şekerin lezzeti bakliyatlarla bütünleşsin Aşure pişerken tel süzgece aldığımız karanfilleri tencerenin üzerinde suyunda ezerek aromasının aşureye karışmasını sağlarız Sonra süzgeçte kalan karanfilleri atarız Aşuremizi iyice özleşene kadar arada sırada karıştırarak pişiririz Geri kalan şekerimizi aşure piştikten sonra ilave ederiz ve 15 dakika da şekerle karıştırarak pişirdikten sonra altını kapatırız
Aşure durdukça koyulaşacağı için kıvamını kendiniz ayarlayınız
Pişen aşureyi kaselere koymadan önce kaselerin dibine parçalamış olduğumuz cevizlerden serpiştirdikten sonra üzerine aşureleri dökeriz Aşurelerin üzerini tarçın, fındık ve nar taneleriyle süsledikten sonra eşimize, dostumuza dağıtabiliriz
Bu ölçüden 30 kaseden fazla çıkıyor Afiyet olsun