Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure nasıl yapılır kısaca

Aşure nasıl yapılır kısaca
0
135

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure nasıl yapılır? Tarifleri


Malzemeler:

Yarım kg buğday

1 su bardağı nohut

1 su bardağı kurufasulye

1 dere bardağı pirinç

100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış

100 gr kuş üzümü

50 gr kuru dut

100 gr çekirdeksiz kuru üzüm

100 gr kurutulmuş elma

100 gr hurma

100 gr darı (konserve)

Kuru incir

1 kg toz şeker

1 portakal kabuğu rendesi

23 adet karanfil

Bezemek için:

1 su bardağı fındık

1 su badağı ceviz

1 adet nar

Tarçın


Hazırlanışı:

1Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk haşlanır, sabaha dek demlendirilir

3 Sabahleyin buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir

5 dahası bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir

6 Aşurenin başında durmakta üstünlük var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla aralıksız karıştırın ve sıcak suyunuz hazırlanmış olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin

7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp indirimli kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin

9 Anında arkasından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,

10 Şekeri ekledikten takriben 20 30 dk Daha kaynattıktan daha sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz *
 
858,496Konular
982,185Mesajlar
30,120Kullanıcılar
JohnnySon üye
Üst Alt