iltasyazilim
FD Üye
Aşure nasıl yapılır? Tarifleri
Malzemeler:
Yarım kg buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 dere bardağı pirinç
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
100 gr kuş üzümü
50 gr kuru dut
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
100 gr kurutulmuş elma
100 gr hurma
100 gr darı (konserve)
Kuru incir
1 kg toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
23 adet karanfil
Bezemek için:
1 su bardağı fındık
1 su badağı ceviz
1 adet nar
Tarçın
Hazırlanışı:
1Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır
2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk haşlanır, sabaha dek demlendirilir
3 Sabahleyin buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir
5 dahası bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir
6 Aşurenin başında durmakta üstünlük var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla aralıksız karıştırın ve sıcak suyunuz hazırlanmış olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin
7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp indirimli kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin
9 Anında arkasından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,
10 Şekeri ekledikten takriben 20 30 dk Daha kaynattıktan daha sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz *
Malzemeler:
Yarım kg buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 dere bardağı pirinç
100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
100 gr kuş üzümü
50 gr kuru dut
100 gr çekirdeksiz kuru üzüm
100 gr kurutulmuş elma
100 gr hurma
100 gr darı (konserve)
Kuru incir
1 kg toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
23 adet karanfil
Bezemek için:
1 su bardağı fındık
1 su badağı ceviz
1 adet nar
Tarçın
Hazırlanışı:
1Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır
2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk haşlanır, sabaha dek demlendirilir
3 Sabahleyin buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir
5 dahası bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir
6 Aşurenin başında durmakta üstünlük var, sürekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla aralıksız karıştırın ve sıcak suyunuz hazırlanmış olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin
7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp indirimli kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin
9 Anında arkasından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,
10 Şekeri ekledikten takriben 20 30 dk Daha kaynattıktan daha sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz *