iltasyazilim
FD Üye
aşure nasıl yapılır resimli
Aşure malzemeleri
12 kg buğday 1 fincan pirinç (çay fincanı) 200 gr kuru fasulye 200 gr kuru ceviz 200 gr fındık 100 gr pilav fıstığı 1 kg toz şeker 200 gr nohut 4 adet limon 50 gr kuş üzümü
Aşure tarifi
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üstüne su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya değin haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye birazcık sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına uyarı edin, devamlı karıştırın Bir vakit daha sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize tarafından gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz *
Aşure malzemeleri
12 kg buğday 1 fincan pirinç (çay fincanı) 200 gr kuru fasulye 200 gr kuru ceviz 200 gr fındık 100 gr pilav fıstığı 1 kg toz şeker 200 gr nohut 4 adet limon 50 gr kuş üzümü
Aşure tarifi
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üstüne su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya değin haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye birazcık sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına uyarı edin, devamlı karıştırın Bir vakit daha sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize tarafından gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz *