Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Nasıl Yapılır?

Aşure Nasıl Yapılır?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi,Aşure Yapılışı,


Aşure Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Yarım kg buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 dere bardağı pirinç 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak minik doğranmış 100 gr kuş üzümü 50 gr kuru dut 100 gr çekirdeksiz kuru üzüm 100 gr kurutulmuş elma 100 gr hurma 100 gr mısır (konserve) Kuru incir 1 kg toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi 23 adet karanfil Süsleyip Püslemek için: 1 su bardağı fındık 1 su badağı ceviz 1 adet nar Tarçın


Hazırlanışı:

1Nohut, kuru fasulye, kuru üzüm ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır

2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece önceden 15,20 dk haşlanır, sabaha kadar demlendirilir

3 Sabahleyin buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp azıcık bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir

5 dahası bakliyatları da düdüklü tencerede pişirilir

6 Aşurenin başında durmakta fayda var, aralıksız karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla aralıksız karıştırın ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu çektikçe sıcak kaynar su eklemeye devam edin

7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında düdüklüde pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi özleşmeye başlayınca, kuru üzüm, kuş üzümü, küp indirilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin

9 Hemencecik arkasında şekeri ilave edip eriyene dek tencerenin başından ayrılmayalım,

10 Şekeri ekledikten takriben 20 30 dk Daha kaynattıktan daha sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz *
 
858,500Konular
982,594Mesajlar
30,358Kullanıcılar
jackgragassSon üye
Üst Alt