iltasyazilim
FD Üye
Aşure Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi(bütün)
*15 su bardağı doğranmış kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*yarım su bardağı kuş üzümü
*yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
*1 su bardağı küp doğranmış elma
*4 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı*gül suyu (isteğe bağlı)
*bir çimdik tuz
Aşure Nasıl Yapılır? Yapılışı Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Buğday da aynı şekilde haşlanır
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır
Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur Suyu yetersizse sıcak su eklenir Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır Karıştırılır 510 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır
Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz
Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs ile süsleyebilirsiniz Aşure nasıl yapılır diyenler bu tarifimi gönül rahatlığı ile deneyebilirler
Afiyet olsun
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi(bütün)
*15 su bardağı doğranmış kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*yarım su bardağı kuş üzümü
*yarım su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
*1 su bardağı küp doğranmış elma
*4 su bardağı toz şeker
*1 çorba kaşığı*gül suyu (isteğe bağlı)
*bir çimdik tuz
Aşure Nasıl Yapılır? Yapılışı Aşure yapmak için; Bir gece önceden fasulye ve nohut aynı kapta ıslatılır
Bir gece önce buğday yıkanıp sıcak su ile ıslatılır
Ertesi sabah fasulye nohut düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir Buğday da aynı şekilde haşlanır
Meyveler bir tencerede yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dk kaynatılır
Büyük bir tencereye pişen malzemeler birlikte konulur Suyu yetersizse sıcak su eklenir Kaynayınca fıstık, fındık, portakal kabuğu, elma, bir çimdik tuz ve şeker atılır Karıştırılır 510 dk daha kaynatılıp ocak kapatılır
Eğer daha koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız 2 kaşık buğday nişastasını az suda eritip kaynayınca ilave edebilirsiniz
Üzerini nar, tarçın, kuş üzümü vs ile süsleyebilirsiniz Aşure nasıl yapılır diyenler bu tarifimi gönül rahatlığı ile deneyebilirler
Afiyet olsun