iltasyazilim
FD Üye
Aşure Püf Noktalarıyla Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kaysı
*1 çay bardağı kuru incir
*1 çay bardağı susam
*2 bardak süt
*2, 5 su bardağı toz şeker (şekeri damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz )
*Sıcak su
Süslemek için;
*Fındık
*Ceviz
*Nar
*Sizin istediğiniz malzemeler
Aşure Püf Noktalarıyla Tarifi Yapılışı Kullanılan bardak 200 ml su bardağı ölçüsüdür
Akşamdan buğday sıcak su ile ıslatalım Kuru fasulye ve nohutuda ayrı ayrı su ile ıslatalım Sabahleyin hepsini ayrı ayrı iyice pişirelim Buğdayımız pişerken çok su çeker Sürekli sıcak su eklemeniz gerekebilir Sıcak suyumuz hazır bulunsun Yalnız dövmeninin suyunu süzmeyelim çünkü aşuremize kıvamı buğdayın suyu verecek İyice pişen buğdayımızın içine pişmiş nohut ve kuru fasulyeleri katıp 2 litre kadar sıcak su katıp 510 dk pişirelim Doğranmış kaysı, susam, süt ve üzümleride katıp güzelce pişirelim Kuru incir aşurenin kararmasına neden olacağı için en son indirmeye yakın doğrayıp katalım Aşureniz çok katı olmasın çünkü kaplara koyup soğumaya başlayınca katılaşacaktır Eğer Aşureniz çok sulu olursa 1 yemek kaşığı nişastayı soğuk suyla incetlip aşurenize katıp pişirin Aşurelerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Bu malzemeden 14 kase çıktı
Kolay gelsin, afiyetler olsun
Not: Süt Ve kaysı suyu aşurenin beyaz olmasını sağlar Kuru incir enbaşta aşureye konulursa karartır
Ben en son 1 yemek kaşığı pekmez kattım çünkü annem “aşure de ne kadar çok çeşit olursa o kadar bereketli olur derdi
*2 su bardağı aşurelik buğday
*1 çay bardağı kuru fasulye
*1 çay bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çay bardağı kaysı
*1 çay bardağı kuru incir
*1 çay bardağı susam
*2 bardak süt
*2, 5 su bardağı toz şeker (şekeri damak zevkinize göre ayarlabilirsiniz )
*Sıcak su
Süslemek için;
*Fındık
*Ceviz
*Nar
*Sizin istediğiniz malzemeler
Aşure Püf Noktalarıyla Tarifi Yapılışı Kullanılan bardak 200 ml su bardağı ölçüsüdür
Akşamdan buğday sıcak su ile ıslatalım Kuru fasulye ve nohutuda ayrı ayrı su ile ıslatalım Sabahleyin hepsini ayrı ayrı iyice pişirelim Buğdayımız pişerken çok su çeker Sürekli sıcak su eklemeniz gerekebilir Sıcak suyumuz hazır bulunsun Yalnız dövmeninin suyunu süzmeyelim çünkü aşuremize kıvamı buğdayın suyu verecek İyice pişen buğdayımızın içine pişmiş nohut ve kuru fasulyeleri katıp 2 litre kadar sıcak su katıp 510 dk pişirelim Doğranmış kaysı, susam, süt ve üzümleride katıp güzelce pişirelim Kuru incir aşurenin kararmasına neden olacağı için en son indirmeye yakın doğrayıp katalım Aşureniz çok katı olmasın çünkü kaplara koyup soğumaya başlayınca katılaşacaktır Eğer Aşureniz çok sulu olursa 1 yemek kaşığı nişastayı soğuk suyla incetlip aşurenize katıp pişirin Aşurelerin üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Bu malzemeden 14 kase çıktı
Kolay gelsin, afiyetler olsun
Not: Süt Ve kaysı suyu aşurenin beyaz olmasını sağlar Kuru incir enbaşta aşureye konulursa karartır
Ben en son 1 yemek kaşığı pekmez kattım çünkü annem “aşure de ne kadar çok çeşit olursa o kadar bereketli olur derdi