iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tadında Havuç Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 orta boy havuç
*3 elma
*1 portakalın kabuğu
*1 su bardağı portakal suyu
*3 çorba kaşığı nişasta
*16 yemek kaşifi şeker
*Petibör bisküvi
*Ceviz veya fındık
Aşure Tadında Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçlar rendelenip 1 5 su bardağı suda haşlanır suyu çekince rendelenmiş elmalar, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyu ilave edilir Nişasta suyu eritilip eklenir şeker de eklenir Koyulaşana kadar pişirilir Pişince tepsiye bir kat dökülür İsteğe göre 14 kat petibör bisküvi konulur Her kattan sonra karışım bir kat dökülür Her kata ceviz veya fındık konulur Hazır olunca 10 saat buzdolabında bekletilir Ben tek kat bisküvi kullandım Afiyet olsun
*3 orta boy havuç
*3 elma
*1 portakalın kabuğu
*1 su bardağı portakal suyu
*3 çorba kaşığı nişasta
*16 yemek kaşifi şeker
*Petibör bisküvi
*Ceviz veya fındık
Aşure Tadında Havuç Tatlısı Tarifi Yapılışı Havuçlar rendelenip 1 5 su bardağı suda haşlanır suyu çekince rendelenmiş elmalar, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal suyu ilave edilir Nişasta suyu eritilip eklenir şeker de eklenir Koyulaşana kadar pişirilir Pişince tepsiye bir kat dökülür İsteğe göre 14 kat petibör bisküvi konulur Her kattan sonra karışım bir kat dökülür Her kata ceviz veya fındık konulur Hazır olunca 10 saat buzdolabında bekletilir Ben tek kat bisküvi kullandım Afiyet olsun