iltasyazilim
FD Üye
Aşure (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler
*3 bardak aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 kase kuru kayısı siyah üzüm sarı üzüm
*1 bardak fındık
*1 bardak fıstık dud kurusu erik kurusu
*1 elma
*1 portakal
*5 karanfil ceviz
*1 çay bardağı incir
*3 litre su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı badem
Aşure (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Buğdayı tencereye döküp ağzı açılana kadar haşlanır düdüklüde fasulye ve nohudu ayrı ayrı haşlanır Sonra büyük bir tencereye buğday fasulye nohut su ilave ediyoruz Üzerine fındık fıstığı ve kuru meyveleri ilave ediyoruz nişastayı sulandırıp kalıyoruz Şekeri ve elmayı karanfili kalıyoruz portakalın suyunu da sıkıyoruz bütün malzemeler yumuşayana ve kıvama gelene kadar pişiriyoruz üzerini cevizle süslenip servis yapalım afiyet olsun Not cevizi içine atmıyoruz çabuk karartıyor ?????????
*3 bardak aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 kase kuru kayısı siyah üzüm sarı üzüm
*1 bardak fındık
*1 bardak fıstık dud kurusu erik kurusu
*1 elma
*1 portakal
*5 karanfil ceviz
*1 çay bardağı incir
*3 litre su
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 su bardağı badem
Aşure (Tam Ölçü) Tarifi Yapılışı Buğdayı tencereye döküp ağzı açılana kadar haşlanır düdüklüde fasulye ve nohudu ayrı ayrı haşlanır Sonra büyük bir tencereye buğday fasulye nohut su ilave ediyoruz Üzerine fındık fıstığı ve kuru meyveleri ilave ediyoruz nişastayı sulandırıp kalıyoruz Şekeri ve elmayı karanfili kalıyoruz portakalın suyunu da sıkıyoruz bütün malzemeler yumuşayana ve kıvama gelene kadar pişiriyoruz üzerini cevizle süslenip servis yapalım afiyet olsun Not cevizi içine atmıyoruz çabuk karartıyor ?????????