iltasyazilim
FD Üye
aşure tarifleri resimli
aşure nasıl yapılır,
aşurenin tarifi resimli
Aşure günü Hicri takvime kadar yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe denk geliyorBu mübarek günde paylaşmak için pişirilecek Aşurenin tarifi;
AŞURE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
500 aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 dere bardağı pirinç
12 su bardağı kuru üzüm
45 adet kuru incir (küçük doğranmış)
45 adet kuru kayısı (minik doğranmış)
1 adet elma (küp küp doğranmış)
33,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuzlu
Aşure Süsleyip Püslemek İçin
Ceviz
Fındık
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Yeşil fıstık
Nar
Hİndistan cevizi
Tarçın
malzemelerden isteğiniz birini veya bir kaçını kullanabilirsiniz
TANIM
Aşurelik buğdayı 56 kere yıkayın Büyükçe bir tencereye aldığınız buğdayın üzerini dört parmak geçecek dek su koyup kaynatın Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp takriben 23 saat değin buğdayların açılmasını bekleyin Ocağın altını her tarafta yakın ve yıkamış olduğunuz pirinci de ek edin Kısık ateşte sık aralıkla karıştırıp aşureyi pişirmeye devam edin Hem kenarda kaynar su bulundurun Aşurenin kıvamını gözeterek kaynamakta olan sudan tencereye ek edin Aşure pişene değin ara ara su eklemeniz gerekebilir Tuzunu da ekleyin Buğdaylar ayrıntılarıyla pişip aşurenin suyu kıvam almaya başlayınca nohutların kabuklarını soyup ekleyin Bir iki taşım kaynadıktan daha sonra fasulyeleri de ek edin Aşureyi dibine tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın Malzemeler piştikten daha sonra sırayla üzümü, kayısıyı ve inciri ekleyin 56 dk değin kaynadıktan sonradan elmayı ekleyin Elmalar yumaşınca toz şekeri ilave edin Bu aşamada şekerini ayarlayın Buğdayın suyu çekmesine göre su oranı artıp azalacağından şeker miktarını 3 kadeh şeker koyduktan sonra kendi tat alma tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Şeker eriyene değin karıştırın ve aşurenin altını kapatın Kaselere aldığınız aşureyi dilediğiniz malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın *
aşure nasıl yapılır,
aşurenin tarifi resimli
Aşure günü Hicri takvime kadar yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününe denk geliyorBu mübarek günde paylaşmak için pişirilecek Aşurenin tarifi;
AŞURE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
500 aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış fasulye
1 dere bardağı pirinç
12 su bardağı kuru üzüm
45 adet kuru incir (küçük doğranmış)
45 adet kuru kayısı (minik doğranmış)
1 adet elma (küp küp doğranmış)
33,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuzlu
Aşure Süsleyip Püslemek İçin
Ceviz
Fındık
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
Yeşil fıstık
Nar
Hİndistan cevizi
Tarçın
malzemelerden isteğiniz birini veya bir kaçını kullanabilirsiniz
TANIM
Aşurelik buğdayı 56 kere yıkayın Büyükçe bir tencereye aldığınız buğdayın üzerini dört parmak geçecek dek su koyup kaynatın Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp takriben 23 saat değin buğdayların açılmasını bekleyin Ocağın altını her tarafta yakın ve yıkamış olduğunuz pirinci de ek edin Kısık ateşte sık aralıkla karıştırıp aşureyi pişirmeye devam edin Hem kenarda kaynar su bulundurun Aşurenin kıvamını gözeterek kaynamakta olan sudan tencereye ek edin Aşure pişene değin ara ara su eklemeniz gerekebilir Tuzunu da ekleyin Buğdaylar ayrıntılarıyla pişip aşurenin suyu kıvam almaya başlayınca nohutların kabuklarını soyup ekleyin Bir iki taşım kaynadıktan daha sonra fasulyeleri de ek edin Aşureyi dibine tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın Malzemeler piştikten daha sonra sırayla üzümü, kayısıyı ve inciri ekleyin 56 dk değin kaynadıktan sonradan elmayı ekleyin Elmalar yumaşınca toz şekeri ilave edin Bu aşamada şekerini ayarlayın Buğdayın suyu çekmesine göre su oranı artıp azalacağından şeker miktarını 3 kadeh şeker koyduktan sonra kendi tat alma tadınıza göre ayarlayabilirsiniz Şeker eriyene değin karıştırın ve aşurenin altını kapatın Kaselere aldığınız aşureyi dilediğiniz malzemelerle dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın *