Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi (Tam Kıvamında)

Aşure Tarifi (Tam Kıvamında)
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi (Tam Kıvamında) İçin Malzemeler

*2 su bardağı dövme buğday
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*50 gr kuş üzümü
*50 gr izmir üzümü
*23 adet kuru incir
*45 adet kuru kayısı
*Yarım portakal kabuğu
*Yarım ayva (isteğe bağlı)
*910 adet karanfil
*1 adet 10 cm kadar çubuk tarçın
*1 adet elma
*Bir çay kaşığı tuz ( silme )
*Damak tadınıza göre şeker
*1 su bardağı süt (isteğe bağlı)
*Süslemek için fındık, ceviz, fıstık, nar

Aşure Tarifi (Tam Kıvamında) Yapılışı Arkadaşlar aşure tarifine bazı eklemeler getirdim ve bazı arkadaşlar anlamadıklarını söylediler bende daha fazla anlatarak yeniden bi düzenleme yaptım ben aşure yapmayı bu tarifle öğrendim tarife aynen uyar yaparsanız gayet lezzetli aşureniz olur Herkese kolay gelsin bereketli aşureleriniz olsun
Akşamdan fasulyeyi, nohutu ve dövmeyi üzerini geçecek kadar suya koyun sabah sularını süzün ve hepsini birden düdüklüye koyun Bir bütün elmayı kabuklarını soymadan üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra üzerinde oluşan köpükleri alın ve tencerenin ağzını kapatın Ocağın altını iyice kısın çok kısılmıyorsa küçük göze alıp altını kısın Bu şekilde en az 1 yada 1,5 saat altı kısık olarak pişirin Bu süre gözünüze çok gelmesin ocak altı kısık olduğu için ağır ağır pişecek ve kıvam alacak dibi tutmayacak merak etmeyin buğdayın iyice şişip açılması gerekli ki suyu özlü kıvamlı olsun(ama yok benim düdüklüm hemen pişirir kısıkta olsa diyorsanız yarım saat sonra kontrol edebilirsiniz ama sıkıntı olmayacaktır pişirdikçe alışacaksınız zaten) ( bu arada elma buğday pişene kadar tencerede kalıyor kabuklu olduğu için dağılmaz buğday pişip kapağı açtığızda büyük kaşıkla yavaşça tencereden alırsınız) Üzümleri bir cezveye alın üzerine sıcak su koyun ve 35 dakika kadar kaynatın Suyunu süzün İncirleride yıkayıp kaynar suda bekletin yumuşayana kadar Bu arada bakliyatlarınız piştiyse tencereye üzümleri, minik minik doğradığınız portakal kabuklarıyla beraber ekleyip,beş dakika daha pişirinBundan sonra aşureyi sık sık karıştırın ki dibi tutmasın Ardından küçük küçük doğradığınız ayva,incir ve kayısıyı ekleyin Çubuk tarçını ilave edin Şekeri birden katmayın tadını damak tadınıza göre ayarlayın 5 dakikada bu şekilde kaynatın sonrasında aşureyi karıştırarak isteğe bağlı 1 su bardağı sütü ekleyin tekrar 12 taşım kaynatın sonra altını kapatın (süt tadını değiştirmez merak etmeyin ama rengini açar ;) Soğuk yada sıcak istediğiniz gibi süsleyip servis yapın afiyet olsun
Kaynak: cahide sultan
*
 
858,497Konular
982,007Mesajlar
29,990Kullanıcılar
aydınıSon üye
Üst Alt