Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure tarifi

Aşure tarifi
0
145

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure tatlısının içine süt konulur mu?

Aşure Tarifi
2 su bardağı Buğday
12 su bardağı pirinç
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
12 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 15 su bardağı Su

Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, antep fıstığı, kavrulmuş fındık
Tarçın, nar taneleri

Hazırlanışı:
Buğday, pirinç, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp farklı kaplarda bir gece evvelden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üstünde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp farklı kaplarda haşlayın
Buğday ve pirinç taneleri iyice yumuşayıncaya kadar takriben 45 saat kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Iyice kaynatın Ardındaki sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde ayrılmış kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın Dilerseniz elma dilimleri ve rendelenmiş portakal kabuğu da katabilirsiniz Elma ve portakal kabuğu, aşurenize hoş bir tat ve hoş bir koku verecektir

Aşure piştikten sonradan sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kavrulmuş fındık, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın İsteğe tabi olarak gülsuyu da serpebilirsiniz

Bir Takım çevrelerde Aşurenin içine süt ilavesi yapılıyor *
 
858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt