iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg aşurelik buğday (3 bardak)
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı fındık
*3 lt su
*2 su bardağı toz şeker
*3 kaşık nişasta
*Kuru üzüm
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Portakal kabuğu rendesi ya da dilimleri
*15 tane karanfil
Üzeri için tercihe göre;
*Nar
*Tarçın
*Fındık
*Hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslatılmış buğdayın suyunu süzüp tencereye koyuyoruz Üzerine 2 lt kaynar su koyup pişiriyoruz Kuru meyveleri doğrayıp kaynar suda 1015 dk bekletiyoruz Karanfilin üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz (sadece suyunu kullanacağız ) Fasulye ve nohudu ayrı ayrı haşlıyoruz (akşamdan ıslatmış olursanız işiniz daha kolay olacaktır ) Süzüp pişen buğdayın içine koyuyoruz Meyveleri, fındığı, toz şekeri ve karanfil suyunu da tencereye koyuyoruz Süt ile nişastayı karıştırıp aşuremizin içine ilave ediyoruz 10 dk kaynadıktan sonra kaselere bölüştürüyoruz *Üzeri biraz soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım kg aşurelik buğday (3 bardak)
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı fındık
*3 lt su
*2 su bardağı toz şeker
*3 kaşık nişasta
*Kuru üzüm
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Portakal kabuğu rendesi ya da dilimleri
*15 tane karanfil
Üzeri için tercihe göre;
*Nar
*Tarçın
*Fındık
*Hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslatılmış buğdayın suyunu süzüp tencereye koyuyoruz Üzerine 2 lt kaynar su koyup pişiriyoruz Kuru meyveleri doğrayıp kaynar suda 1015 dk bekletiyoruz Karanfilin üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup kaynatıyoruz (sadece suyunu kullanacağız ) Fasulye ve nohudu ayrı ayrı haşlıyoruz (akşamdan ıslatmış olursanız işiniz daha kolay olacaktır ) Süzüp pişen buğdayın içine koyuyoruz Meyveleri, fındığı, toz şekeri ve karanfil suyunu da tencereye koyuyoruz Süt ile nişastayı karıştırıp aşuremizin içine ilave ediyoruz 10 dk kaynadıktan sonra kaselere bölüştürüyoruz *Üzeri biraz soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz Afiyet olsun