Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 buçuk su bardağı nohut
*1 buçuk su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kayısı
*1 paket kuş üzümü
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı süt
*3 su bardağı şeker
*1 cimdik tuz
*1 cimdik karabiber
*1 cimdik tarçın
*1 adet portakal yada mandalina suyu
*4 litre sıcak su
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı fındık

Üzeri için;

*İncir ,nar, ceviz ,fındık ,hindistan cevizi, tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı 1 gece önceden buğday nohut ve fasulye ıslatılır sabah suları dökülür ve ayrı ayrı pişirilir, suyu tekrar süzülür ve aşure yapılacak tencereye eklenir üzerine yarım çay bardağı pirinç ve 4 litre kadar sıcak su eklenir bu arada bu işlemlere başlamadan kayısı ve üzümler ıslatılır aşure yaklaşık bir on dakika kadar kaynaktan sonra çok az çeşit olması için tuz karabiber ve tarçın ilave edilir ,içine kuş üzümü ve kuru üzüm ilave edilir kayısılar da doğranıp eklenir ve 10 dakika kadar kaynama ya devam eder 1 bardak süt ısıtılarak içine eklenir 3 bardak da şeker eklenir biraz daha kaynatılıp fındıklarda eklenir, altı kapatılır ,şekeri ve suyunun kıvamını arzuya göre çoğaltabilirsiniz ,daha sonra kaselere alınır ve isteğe göre süslenir ,ilk kez yaptım tam istediğim gibi oldu, tek yaşadığım sorun fasulyeleri fazla haşladım ve ezildi geceden ıslatma ya gerek kalmadan tekrar fasulye haşladım ,düdüklüde ve onu kullandım yapacaklara afiyet olsun

858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt