iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 elma
*Yarım çay bardağı pirinç
*3 su bardağı toz şeker
*10 adet kuru incir
*10 adet kuru kayısı
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*34 adet karanfil
*1 adet portakal
*2 su bardağı süt
Üzeri için :
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday, fasulye, nohut ıslatılır Nohut, fasulye ayrı ayrı haşlanır Üzüm, kayısı, incir de ayrı ayrı dilimlenip suda bekletilir Buğday bir taşım kaynatılır 5 dakika dinlendirilir 15 dakika kaynatılır 5 dakika daha dinlendirilir 15 dakika daha kaynatılıp yine 5 dakika dinlendirildikten sonra içine küp küp kesilen elma, nohut, fasulye ve pirinç eklenir Başka bir kapta karanfil ve portakal kabukları kaynatılıp buğdaya eklenir Toz şeker de eklenerek pişirilmeye devam edilir 10 dakika kadar kaynattıktan sonra incir hariç diğerleri suyuyla birlikte eklenir Süt ısıtılır Karışıma eklenir İncir karartmasın diye en son eklenir İçine ya da üstüne zevke göre kuş üzümü eklenir Kaselere dağıtılan aşurenin üstü ceviz, nar ve tarçınla süslenir Afiyet olsun
*3 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 elma
*Yarım çay bardağı pirinç
*3 su bardağı toz şeker
*10 adet kuru incir
*10 adet kuru kayısı
*Yarım su bardağı kuru üzüm
*1 çay bardağı kuş üzümü
*34 adet karanfil
*1 adet portakal
*2 su bardağı süt
Üzeri için :
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğday, fasulye, nohut ıslatılır Nohut, fasulye ayrı ayrı haşlanır Üzüm, kayısı, incir de ayrı ayrı dilimlenip suda bekletilir Buğday bir taşım kaynatılır 5 dakika dinlendirilir 15 dakika kaynatılır 5 dakika daha dinlendirilir 15 dakika daha kaynatılıp yine 5 dakika dinlendirildikten sonra içine küp küp kesilen elma, nohut, fasulye ve pirinç eklenir Başka bir kapta karanfil ve portakal kabukları kaynatılıp buğdaya eklenir Toz şeker de eklenerek pişirilmeye devam edilir 10 dakika kadar kaynattıktan sonra incir hariç diğerleri suyuyla birlikte eklenir Süt ısıtılır Karışıma eklenir İncir karartmasın diye en son eklenir İçine ya da üstüne zevke göre kuş üzümü eklenir Kaselere dağıtılan aşurenin üstü ceviz, nar ve tarçınla süslenir Afiyet olsun