iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı fıstık
*1 tane elma
*1 tane armut
*1 tane portakal kabuğu rendesi
*4 lt su
*4 su bardağı şeker
Süslemek için
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece öncesinden buğday, nohut, fasulye ve üzümü ıslatıyoruz
Pişirme işlemine başlayalım
Zamandan kazanmak için buğdayı düdüklüde 2 lt su ile 10 dk haşlayalım Haşlanınca aşureyi yapacağımız tencereye alalım Üzerine 2 lt daha kaynamış su ilave edelim Kaynatmaya devam edelim Bu arada nohutu ve fasulyeyi de ayrı tencerelerde haşlamaya başlayalım
Haşlanınca üçünü birleştirelim Üzümünü ve şekerini ilave edelim (Ben 4 su bardağı şekeri uygun gördüm siz damak tadınıza göre ayarlayın)
Üzümler yumuşayana kadar kayısı, elma ve armutu küçük küçük doğrayalım Tenceremize katalım (küçük olması önemli aşurenin içindeki malzemelerin hepsi aynı boyutlarda olmalı bir kaşıkta tüm malzemeyi görelim)
Ardından fıstık ve portakal kabuğu rendesini katalım Elmalarda yumuşayınca aşuremiz pişmiş demektir
(Aşureyi pişirirken kenarda kaynar suyunuz hazır dursun kıvamını ayarlamak için lazım olabilir )
Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyelim
Afiyet olsun
*2 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı fıstık
*1 tane elma
*1 tane armut
*1 tane portakal kabuğu rendesi
*4 lt su
*4 su bardağı şeker
Süslemek için
*Ceviz
*Nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece öncesinden buğday, nohut, fasulye ve üzümü ıslatıyoruz
Pişirme işlemine başlayalım
Zamandan kazanmak için buğdayı düdüklüde 2 lt su ile 10 dk haşlayalım Haşlanınca aşureyi yapacağımız tencereye alalım Üzerine 2 lt daha kaynamış su ilave edelim Kaynatmaya devam edelim Bu arada nohutu ve fasulyeyi de ayrı tencerelerde haşlamaya başlayalım
Haşlanınca üçünü birleştirelim Üzümünü ve şekerini ilave edelim (Ben 4 su bardağı şekeri uygun gördüm siz damak tadınıza göre ayarlayın)
Üzümler yumuşayana kadar kayısı, elma ve armutu küçük küçük doğrayalım Tenceremize katalım (küçük olması önemli aşurenin içindeki malzemelerin hepsi aynı boyutlarda olmalı bir kaşıkta tüm malzemeyi görelim)
Ardından fıstık ve portakal kabuğu rendesini katalım Elmalarda yumuşayınca aşuremiz pişmiş demektir
(Aşureyi pişirirken kenarda kaynar suyunuz hazır dursun kıvamını ayarlamak için lazım olabilir )
Üzerini de dilediğiniz gibi süsleyelim
Afiyet olsun