iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 buçuk su bardağı küp küp doğranmış kayısı
*1 su bardağı küp küp doğranmış elma
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı bütün fındık içi
*1 su bardağı süt
*4 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı kaynatılmış karanfil suyu
Üzeri için:
*Nar
*Kuş üzümü
*Tarçın
*Ceviz
*Çekilmiş Antep fıstığı
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatıyoruz Sabahına nohutu ve fasulyemizi haşlıyoruz Onları haşladıktan sonra buğdayımızı haşlamaya başlıyoruz Ortalama 45 dakikada haşlanıyor Haşlanan buğdayımıza nohutumuzu ve kuru fasulyemizi ilave ediyoruz Suyu az gelirse azar azar sıcak su ilave edilebilir Bu esnada kuru üzüm ve kayısımızı bir kaba alıp üstünü sıcak suyla kapatıyoruz yumuşamasını sağlıyoruz Beraber haşlanan bakliyat ve buğdaylarımızın içine 10 dakika sıcak suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizi ekliyoruz Ardından fındığımızı şekerimizi ve karanfil suyumuzuda ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz Ortalama bi 20 dakikada böyle pişirdikten sonra söndürmemize ya?ın bir bardak sıcak sütümüzü ilave ediyoruz Ve 10 dakika daha kaynayıp altını kapatıp kaselere koyuyoruz
Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 buçuk su bardağı küp küp doğranmış kayısı
*1 su bardağı küp küp doğranmış elma
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı bütün fındık içi
*1 su bardağı süt
*4 su bardağı şeker
*Yarım çay bardağı kaynatılmış karanfil suyu
Üzeri için:
*Nar
*Kuş üzümü
*Tarçın
*Ceviz
*Çekilmiş Antep fıstığı
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutu, kuru fasulyeyi ve buğdayı bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatıyoruz Sabahına nohutu ve fasulyemizi haşlıyoruz Onları haşladıktan sonra buğdayımızı haşlamaya başlıyoruz Ortalama 45 dakikada haşlanıyor Haşlanan buğdayımıza nohutumuzu ve kuru fasulyemizi ilave ediyoruz Suyu az gelirse azar azar sıcak su ilave edilebilir Bu esnada kuru üzüm ve kayısımızı bir kaba alıp üstünü sıcak suyla kapatıyoruz yumuşamasını sağlıyoruz Beraber haşlanan bakliyat ve buğdaylarımızın içine 10 dakika sıcak suda beklettiğimiz kuru meyvelerimizi ekliyoruz Ardından fındığımızı şekerimizi ve karanfil suyumuzuda ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz Ortalama bi 20 dakikada böyle pişirdikten sonra söndürmemize ya?ın bir bardak sıcak sütümüzü ilave ediyoruz Ve 10 dakika daha kaynayıp altını kapatıp kaselere koyuyoruz
Arzu ettiğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.