iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*Bir çay bardağı kuru fasulye
*Bir çay bardağı nohut
*İki yemek kaşığı pirinç
*Bir çay bardağı dut kurusu
*Bir adet rendelenmiş limon kabuğu
*yarım çay bardağı kuş üzümü
*2 su bardağı şeker (Ben çok şekerli sevmediğim için iki su bardağı ekledim siz damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
*4*su bardağı süt
*Bir bir buçuk litre sıcak su (su miktarı artabilir )
*Üzerine ayıklanmış nar taneleri fındık ceviz tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Merhabalar size her yıl yaptığım beğenilen aşure tarifimi paylaşacağım Bir gece önceden aşurelik buğday nohut ve fasulye haşlanır sonra aşurelik buğday ve çubuk tarçınları geniş bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 15 dakika civarı arada karıştırarak kaynatıyoruz
ardından nohut ve fasulyemizi ekliyoruz
daha sonra pirinçi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz bu sırada suyu azalacağı için sıcak su eklemeleri yapıyoruz böylece 15 dakika pişiriyoruz ardından dut kurusu kayısı kuru üzüm limon kabuğu ve kuş üzümünü ilave ediyoruz
Üzerine dört su bardağı sütümüzü ve iki su bardağı şekerimizi ekliyoruz
Bu şekilde*15 dakika kadar kaynatıyoruz altını kapatmadan önce kuru incirimizi ve fındığımızı ekliyoruz (incir aşureyi karartmasın diye en son ekledim)
En son tabaklara dağıtıp üstünü*nar fındık ve cevizle süslüyoruz
Aşuremiz hazır İster sıcak ister soğuk afiyetle yiyebilirsiniz bu şifa dolu tatlımızı
*2 su bardağı aşurelik buğday
*Bir çay bardağı kuru fasulye
*Bir çay bardağı nohut
*İki yemek kaşığı pirinç
*Bir çay bardağı dut kurusu
*Bir adet rendelenmiş limon kabuğu
*yarım çay bardağı kuş üzümü
*2 su bardağı şeker (Ben çok şekerli sevmediğim için iki su bardağı ekledim siz damak tadınıza göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz)
*4*su bardağı süt
*Bir bir buçuk litre sıcak su (su miktarı artabilir )
*Üzerine ayıklanmış nar taneleri fındık ceviz tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Merhabalar size her yıl yaptığım beğenilen aşure tarifimi paylaşacağım Bir gece önceden aşurelik buğday nohut ve fasulye haşlanır sonra aşurelik buğday ve çubuk tarçınları geniş bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 10 15 dakika civarı arada karıştırarak kaynatıyoruz
ardından nohut ve fasulyemizi ekliyoruz
daha sonra pirinçi ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz bu sırada suyu azalacağı için sıcak su eklemeleri yapıyoruz böylece 15 dakika pişiriyoruz ardından dut kurusu kayısı kuru üzüm limon kabuğu ve kuş üzümünü ilave ediyoruz
Üzerine dört su bardağı sütümüzü ve iki su bardağı şekerimizi ekliyoruz
Bu şekilde*15 dakika kadar kaynatıyoruz altını kapatmadan önce kuru incirimizi ve fındığımızı ekliyoruz (incir aşureyi karartmasın diye en son ekledim)
En son tabaklara dağıtıp üstünü*nar fındık ve cevizle süslüyoruz
Aşuremiz hazır İster sıcak ister soğuk afiyetle yiyebilirsiniz bu şifa dolu tatlımızı