Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*6 su bardağı aşurelik buğday
*3 su bardağı nohut
*2 su bardağı fasulye
*300 gram kayısı
*300 gram fındık
*400 gram ceviz içi
*400 gram sarı üzüm
*500 gram tuzsuz fıstık
*7 su bardağı şeker
*Yarım çay kaşığı tuz
*1 adet elma

Aşure Tarifi Yapılışı Sevgili arkadaşlar içinde bulunduğumuz aşure ayında Rabbim herkesin evinde önce sağlık sonra bolluk ve bereketi hiçbir zaman eksik etmesin Ben küçükken babaannem müstakil bir evde otururdu Kocaman bir bahçesi vardı avlu derler Aynı avlu içinde birkaç ev daha vardı aşure ayında babaannemler aşure yapacağında onlarda kalırdık Sabah erkenden hava aydınlanmaya başladığında herkeste bir koşuşturmaca olurdu Aynı avlu içinde oturan insanlar ortaklaşa malzemelerini birleştirip beraber aşure yaparlardı Sabah erkenden kazanlar yıkanır Ateş yakılır buğdaylar yıkanıp kazanlarda ateşe konup pişirilirdi Bizler o aşure pişene kadar oradan ayrılmazdık Biran önce pişse de yesek diye beklerdik Aşure pişince o zamanlar biz stil deriz bazıları bakraç der onlara doldurulup her eve dağıtılırdı Bende elimden geldiğince her sene yapmaya çalışırım Allah herkesin aşuresini kabul etsin Aşure yapacağımız günden bir gün öncesi akşamı nohut ve fasulyemizi ıslatalım Buğdayımızı bol suda yıkayıp pişireceğimiz tencereye alalım İçine suyunu koyup 10 dakika kadar kaynatalım Ocağın altını tencerenin de kapağını kapatıp sabaha kadar bekletelim Buğdaylarımız sabaha kadar patır patır açılacaktır Arkadaşlar bütün malzemelerinizi akşamdan hazırlarsanız sizin için daha kolay olacaktır Ben akşamdan çerezleri temizledim Kayısıyı küçük küçük doğradım üzümü temizledim Ertesi gün aşure tenceremize akşamdan hafif pişirdiğimiz buğdayların üzerine kaynar suyu koyup kaynatalım O sıra da üzümü ve doğradığımız kayısıları sıcak suya koyup bekletelim Nohut ve fasulyeyi yıkayıp ayrı ayrı pişirelim özleşen buğdayımızın içerisine sırasıyla nohutu, fasulyeyi koyalım Ardından ıslatıp suyunu süzdüğümüz üzüm ve kayısıları ilave edip karıştıralım Aşuremiz dibini almasın diye ara ara karıştıralım Kabuğunu soyup minik minik doğradığımız elmayı da ekleyip karıştıralım Aşuremiz özleşip içindeki tüm malzemeler pişince şekerini ilave edelim Arkadaşlar yaptığım aşureye ben 7 su bardağı şeker kullandım tencerem büyüktü Siz yapacağınız aşurenizde damak zevkine göre şekerini ayarlayabilirsiniz Kabuklarını temizleyip yıkadığınız fıstıkları da aşureye ekleyip karıştıralım Ben fındığın birazını iri doğranmış şekilde indirmeye yakın fıstıklarla aşureye koydum geri kalanı da cevizle beraber kaselere koyduğumda üzerine süsledim Ben üzerine ceviz ve dındıktan başka birşey kullanmadım isteyen nar lada süsleyebilir Aşuremiz piştikten sonra kaselere koyup üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt