iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı Buğday
*1 su bardağı Nohut
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı İncir
*1 su bardağı kuru kayısı
*12 su bardağı fıstık
*4 su bardağı Şeker
*1 yemek kaşığı karanfilin suyu
*12 su bardağı Su
Süsleme için:
*1 su bardağı kuş üzümü
*Tarçın, nar taneleri
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday ve nohut yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı 1215 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın 4045 dakika kaynatın
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin Buğdaya nohutları ekleyin Sonra fıstık, kuru üzüm, kuru kayısıyı ilave edip karıştırın 5 dakika daha kaynatın Cezvede az suda kaynatılan karanfillerin suyunu da şekerle ekleyip 510 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve biraz daha kaynatıp, ateşten alın
Aşure sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın
*2 su bardağı Buğday
*1 su bardağı Nohut
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı İncir
*1 su bardağı kuru kayısı
*12 su bardağı fıstık
*4 su bardağı Şeker
*1 yemek kaşığı karanfilin suyu
*12 su bardağı Su
Süsleme için:
*1 su bardağı kuş üzümü
*Tarçın, nar taneleri
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday ve nohut yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı 1215 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın 4045 dakika kaynatın
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin Buğdaya nohutları ekleyin Sonra fıstık, kuru üzüm, kuru kayısıyı ilave edip karıştırın 5 dakika daha kaynatın Cezvede az suda kaynatılan karanfillerin suyunu da şekerle ekleyip 510 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve biraz daha kaynatıp, ateşten alın
Aşure sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın