iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*12 kg buğday
*250 gram kırık pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kaşığı fasulye
*1 su bardağı börülce
*2, 3 tane kuru incir
*5, 6 tane kayısı
*5, 6 tane karanfil
*1, 52 kg şeker
*Bir tutam tuz
*1 çay kaşığı bal
*4, 5 damla gül suyu
*Portakal kabuğu
*250 gram kuş üzümü
*1 su bardağı süt
Süs için;
*Susam
*Nar
*Tarçın
*Siyah küçük üzüm
*Ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğdayı sıcak suda 3, 4 defa yıkayıp düdüklüde haşlıyoruz(buğdayın kokusunu alması için bol sıcak suda yıkamalıyız) Sonra içine pirincini atıp kapağını kapatıyoruz Tencereyi sarıp sarmalıyoruz Nohutu, fasulyeyi, börülceyi ayrı ayrı haşla
Ertesi gün büyük bir tencereye buğdayımızı alıyoruz üzerine geçene kadar sıcak su koyuyoruz Sonra şekerin 1 kilosunu ekliyoruz Arzuya göre şeker ilave ediyoruz İyice kaynadıktan sonra yumuşaklık durumuna göre dün haşladığımız malzemeleri de ilave ediyoruz
Bir cezvede karanfilleri kaynatıyoruz suyunu süzüp aşuremize ekliyoruz
Diğer malzemeleri de ilave ediyoruz Kıvamı alana kadar pişiriyoruz
Susamı bir tavada kavuruyoruz
Aşuremiz piştikten sonra süslemize geçiyoruz
Afiyet Olsun
*12 kg buğday
*250 gram kırık pirinç
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kaşığı fasulye
*1 su bardağı börülce
*2, 3 tane kuru incir
*5, 6 tane kayısı
*5, 6 tane karanfil
*1, 52 kg şeker
*Bir tutam tuz
*1 çay kaşığı bal
*4, 5 damla gül suyu
*Portakal kabuğu
*250 gram kuş üzümü
*1 su bardağı süt
Süs için;
*Susam
*Nar
*Tarçın
*Siyah küçük üzüm
*Ceviz
Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden buğdayı sıcak suda 3, 4 defa yıkayıp düdüklüde haşlıyoruz(buğdayın kokusunu alması için bol sıcak suda yıkamalıyız) Sonra içine pirincini atıp kapağını kapatıyoruz Tencereyi sarıp sarmalıyoruz Nohutu, fasulyeyi, börülceyi ayrı ayrı haşla
Ertesi gün büyük bir tencereye buğdayımızı alıyoruz üzerine geçene kadar sıcak su koyuyoruz Sonra şekerin 1 kilosunu ekliyoruz Arzuya göre şeker ilave ediyoruz İyice kaynadıktan sonra yumuşaklık durumuna göre dün haşladığımız malzemeleri de ilave ediyoruz
Bir cezvede karanfilleri kaynatıyoruz suyunu süzüp aşuremize ekliyoruz
Diğer malzemeleri de ilave ediyoruz Kıvamı alana kadar pişiriyoruz
Susamı bir tavada kavuruyoruz
Aşuremiz piştikten sonra süslemize geçiyoruz
Afiyet Olsun