iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kase nohut
*1 5 kase fasulye
*3 kase buğday
*15 adet kayısı
*10 adet incir
*150 200 gram çekirdeksiz üzüm
*100 gram kuş üzümü
*100 gram çam fıstığı
*Bir elma
*İnce bir dilim limon
*1 kase fındık
*4 kase şeker
*2 tane kabuk tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutu, fasulyeyi ve buğdayı akşamdan suda bekletiyoruz Sabah nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı pişiriyoruz Daha sonra buğdayı tenceremize alıp pişiriyoruz Bu arada kuş üzümünü bir tencerede 10 15 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz (aşurenin rengi değişmesin diye ) kayısılarımızı suda yıkayıp küp küp doğruyoruz İncirleri de küp küp doğrayıp 5 dakika kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz ve suyunu süzüyoruz Fındıkları da ikiye bölüyoruz Bir orta büyüklükte elmanın kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz Kabuğu soyulmuş ince bir dilim limonu da doğruyoruz Tüm iç malzemeleri hazır hale getirirken buğdayın suyu çektikçe üzerine sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz Buğday piştikten sonra diğer tüm malzemeleri ve şekeri ekliyoruz Eğer suyu az ise üzerine yine sıcak su ekliyoruz ve 15 dakika kadar kaynatıyoruz Afiyetttlerrr olsun
*1 5 kase nohut
*1 5 kase fasulye
*3 kase buğday
*15 adet kayısı
*10 adet incir
*150 200 gram çekirdeksiz üzüm
*100 gram kuş üzümü
*100 gram çam fıstığı
*Bir elma
*İnce bir dilim limon
*1 kase fındık
*4 kase şeker
*2 tane kabuk tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Nohutu, fasulyeyi ve buğdayı akşamdan suda bekletiyoruz Sabah nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı pişiriyoruz Daha sonra buğdayı tenceremize alıp pişiriyoruz Bu arada kuş üzümünü bir tencerede 10 15 dakika kadar haşlayıp suyunu süzüyoruz (aşurenin rengi değişmesin diye ) kayısılarımızı suda yıkayıp küp küp doğruyoruz İncirleri de küp küp doğrayıp 5 dakika kadar sıcak su ekleyip kaynatıyoruz ve suyunu süzüyoruz Fındıkları da ikiye bölüyoruz Bir orta büyüklükte elmanın kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz Kabuğu soyulmuş ince bir dilim limonu da doğruyoruz Tüm iç malzemeleri hazır hale getirirken buğdayın suyu çektikçe üzerine sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar haşlıyoruz Buğday piştikten sonra diğer tüm malzemeleri ve şekeri ekliyoruz Eğer suyu az ise üzerine yine sıcak su ekliyoruz ve 15 dakika kadar kaynatıyoruz Afiyetttlerrr olsun