iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*Bir kilodan bir su bardağı eksik yarma ( isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılır)
*1,5 su bardağı fasulye
*1,5 su bardağı nohut
*Yarım çay bardağı pirinç
*1,5 su bardağı kuru üzüm
*1,5 su bardağı incir (ufak ufak doğranmış)
*1,5 bardağı ufak doğranmış*kuru*kayısı
*Yarim çay bardağı kuş üzümü
*2 portakal kabuğu rendesi
*İki tatlı kaşığı karanfil ( kaynatıp suyunu alacağız)
*1 elma
*67 su bardağı toz şeker ( isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılır)
*Ceviz
*Fındık
*Tarçın
*Nar
*2 su bardağı süt
Aşure Tarifi Yapılışı Aksamdan yarmamızı güzelce yıkadıktan sonra bir taşım kaynatıp sarı suyunu süzelim Tekrar üzerini bir karış geçecek kadar su koyup kaynatalım Kapağını kapatıp bir beze saralım Sabaha kadar beklesin Fasulyelerimizi, nohutumuzu aksamdan suda ıslayalım Sabah nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp hazır edelim Büyükçe bir tencereye yarmaları, nohudu ve fasulyeyi katıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim Ocağın üzerine alalım Bunlar kısık ateşte dururken bir yandan ufak ufak doğradığımız kayısıya, kuru üzüme ve kuş üzümüne sıcak su döküp on dk bekletelim Elmanın kabuklarını soyup ufak doğrayalım Tenceremize katalım Yıkadığımız pirinci de koyalım Sırayla suda şişen malzemelerimizin de sularını süzüp tenceremize alalım Bu arada sık sık karıştıralım, gerekirse sıcak su ekleyelim İncirleri başka bir tencerede kaynatıp kara suyunu dökelim, gerekirse bu işlemi tekrarlayalım Aşuremizi karartmaması için İncirleri de tencereye alalım, karıştırarak pişirmeye devam edelim Kaynatıp aldığımız karanfil suyunu dökelim bir su bardağı kadar Portakal rendesini katalım 2 bardak sıcak sütümüzü de katalım Şekerimizi de katıp karıştırmaya devam edelim Katılığını siz kendinize göre ayarlayın Gerekirse sıcak su dökün kıvamına gelen aşurenin altını kapatın Kaselere boşaltıp soğumasını bekleyin Soğuyan aşureleri ceviz, fındık, tarçın ve narla servis edin Afiyet olsun
*Bir kilodan bir su bardağı eksik yarma ( isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılır)
*1,5 su bardağı fasulye
*1,5 su bardağı nohut
*Yarım çay bardağı pirinç
*1,5 su bardağı kuru üzüm
*1,5 su bardağı incir (ufak ufak doğranmış)
*1,5 bardağı ufak doğranmış*kuru*kayısı
*Yarim çay bardağı kuş üzümü
*2 portakal kabuğu rendesi
*İki tatlı kaşığı karanfil ( kaynatıp suyunu alacağız)
*1 elma
*67 su bardağı toz şeker ( isteğe bağlı azaltılıp çoğaltılır)
*Ceviz
*Fındık
*Tarçın
*Nar
*2 su bardağı süt
Aşure Tarifi Yapılışı Aksamdan yarmamızı güzelce yıkadıktan sonra bir taşım kaynatıp sarı suyunu süzelim Tekrar üzerini bir karış geçecek kadar su koyup kaynatalım Kapağını kapatıp bir beze saralım Sabaha kadar beklesin Fasulyelerimizi, nohutumuzu aksamdan suda ıslayalım Sabah nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp hazır edelim Büyükçe bir tencereye yarmaları, nohudu ve fasulyeyi katıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim Ocağın üzerine alalım Bunlar kısık ateşte dururken bir yandan ufak ufak doğradığımız kayısıya, kuru üzüme ve kuş üzümüne sıcak su döküp on dk bekletelim Elmanın kabuklarını soyup ufak doğrayalım Tenceremize katalım Yıkadığımız pirinci de koyalım Sırayla suda şişen malzemelerimizin de sularını süzüp tenceremize alalım Bu arada sık sık karıştıralım, gerekirse sıcak su ekleyelim İncirleri başka bir tencerede kaynatıp kara suyunu dökelim, gerekirse bu işlemi tekrarlayalım Aşuremizi karartmaması için İncirleri de tencereye alalım, karıştırarak pişirmeye devam edelim Kaynatıp aldığımız karanfil suyunu dökelim bir su bardağı kadar Portakal rendesini katalım 2 bardak sıcak sütümüzü de katalım Şekerimizi de katıp karıştırmaya devam edelim Katılığını siz kendinize göre ayarlayın Gerekirse sıcak su dökün kıvamına gelen aşurenin altını kapatın Kaselere boşaltıp soğumasını bekleyin Soğuyan aşureleri ceviz, fındık, tarçın ve narla servis edin Afiyet olsun