iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo aşurelik buğday
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 su bardağı 1 gün önceden ıslatılmış kuru üzüm
*1 su bardağı fındık içi
*1 çay bardağı fıstık içi
*1 çay bardağı erik kurusu 1 gün önceden ıslatılmış
*1 litre süt
*3 paket vanilya
*1 tutam tuz
*2 çay kaşığı susamla çörek otu
*1 adet minik küp doğranmış ayva
*2 adet minik doğranmış elma
*2 adet minik doğranmış mandalina
*Yarım çay bardağı badem
*1 adet nar
*1 paket hindistan cevizi
*Kök tarçın misketten biraz büyük
*45 adet karanfil
*Kayısı (1 su bardağı minik doğranmış ve biraz haşlanmış)
*İncir (1 çay bardağı ince doğranmış ve haşlanmış)
*1 su bardağı haşlanmış pirinç
*Yarım çay bardağı dut kurusu
*1 kilo toz şeker
*Yarım çay bardağı konserve mısır
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayı geceden ısla ve düdüklüde haşlanmış nohut ve fasulyeyle birlikte 15 dakika kaynatıp büyük bir tencereye boşalt İçine 1 litre süt, üzüm, elma, ayva, kayısı, incir, fındık, mandalina, dut, şeker, tuz, pirinç, karanfil, tarçın kökü, badem, susam, çörek otu, fıstık, erik kurusu ve konserve mısırı koyup birazda kaynar su koyup 15 dakika daha ocakta kaynatıyoruz Tabaklara koyup biraz soğuyunca hindistan cevizi, ceviz, fındık kırığı, nar ve toz tarçınla üzerlerini süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz Afiyet olsun
*1 kilo aşurelik buğday
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*1 su bardağı 1 gün önceden ıslatılmış kuru üzüm
*1 su bardağı fındık içi
*1 çay bardağı fıstık içi
*1 çay bardağı erik kurusu 1 gün önceden ıslatılmış
*1 litre süt
*3 paket vanilya
*1 tutam tuz
*2 çay kaşığı susamla çörek otu
*1 adet minik küp doğranmış ayva
*2 adet minik doğranmış elma
*2 adet minik doğranmış mandalina
*Yarım çay bardağı badem
*1 adet nar
*1 paket hindistan cevizi
*Kök tarçın misketten biraz büyük
*45 adet karanfil
*Kayısı (1 su bardağı minik doğranmış ve biraz haşlanmış)
*İncir (1 çay bardağı ince doğranmış ve haşlanmış)
*1 su bardağı haşlanmış pirinç
*Yarım çay bardağı dut kurusu
*1 kilo toz şeker
*Yarım çay bardağı konserve mısır
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayı geceden ısla ve düdüklüde haşlanmış nohut ve fasulyeyle birlikte 15 dakika kaynatıp büyük bir tencereye boşalt İçine 1 litre süt, üzüm, elma, ayva, kayısı, incir, fındık, mandalina, dut, şeker, tuz, pirinç, karanfil, tarçın kökü, badem, susam, çörek otu, fıstık, erik kurusu ve konserve mısırı koyup birazda kaynar su koyup 15 dakika daha ocakta kaynatıyoruz Tabaklara koyup biraz soğuyunca hindistan cevizi, ceviz, fındık kırığı, nar ve toz tarçınla üzerlerini süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz Afiyet olsun