Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg aşurelik buğday
*1 su bardağı doğranmış kayısı
*1 su bardağı küçük doğranmış incir
*1 su bardağı haşlanmış fasulye
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 tatlı kaşığı karanfil ( yarım su bardağı su ile kaynatılıp suyu kullanılacak)
*1 5 2 su bardağı sıcak süt ( dilerseniz)
*6 su bardağı şeker
*23 lt ye yakın sıcak su ( sıcak suyu kıvama göre azar azar ekleyeceğiz bu yüzden sıcak su hep hazır bulunacak)
*1 su bardağı fındık ya da ceviz kırığı
*Bir tutam tuz karabiber
*Tarçın, kuş üzümü, mısır vb ( dilerseniz)

Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bir gece önceden buğdayımızı ve bakliyatlarımızı hazırlayacağız Buğdayı genişçe bir tencereye alıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz kaynamaya başladıktan 45 dk sonra ocaktan alıp süzüyoruz, yine tencereye alıyoruz sıcak su ekliyoruz yine kaynatıp süzüyoruz bu işlemi toplam 3 kez yapacağız Bu işlemdeki amaç buğdayın çıkardığı sarı sudan kurtulmak
Bu işlem bittikten sonra yine üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve aynı yoğurt mayalar gibi buğday tenceresinin kapağı kapatıp sarıp sarmalıyoruz ve sabaha kadar bekletiyoruz Sabah açtığımızda suyunu çeken ve yumuşayan buğdayı güzel bir tahta kaşıkla öğütür gibi bastırarak eziyoruz böylece aşuremiz daha kıvamlı olacak
Akşamdan ısladığımız bakliyatlarımı ayrı ayrı yerlerde (fasulye ayrı nohut ayrı) haşlıyoruz ve kayısı ve inciri de 1 saat sıcak su da bekletiyoruz ve süzüyoruz
Evet artık aşuremizi birleştirebiliriz
Öğüttüğümüz buğdayı ocağa alıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz 10 dk fokurdatıyoruz sonrasında bakliyatları ekliyoruz 45 dk daha arada karıştırarak kaynatıyoruz Sonrasında kuru meyveleri ilave ediyoruz ( ben çok karışık sevmediğimden temel malzemeleri kullandım) 45 dk daha geçince bir tutam tuz, karabiberi, fındık ya da cevizi ilave ediyoruz dilerseniz sıcak sütü ilave ediniz
Artık aşuremiz hazır olmak üzere suyunu çektiğini düşünüyorsanız azar azar su ekleyiniz Kıvama geldiğinde şekerini ve karanfil suyunu 1 çay kaşığı tarçını ilave ediniz Bunları en son ekledik çünkü aşuremizin kararmasını istemiyoruz 23 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz ve biraz dinlendiriyoruz
NOT : şekeri ve karanfil suyunu en son ekliyoruz ki aşuremiz kararmasın bu püf noktası
Buğdayın sarı suyunu almakta püf noktadır
Biz aşurede çok fazla malzeme sevmediğimizden kuş üzümü, mısır vb ilave etmedim Dilerseniz fındık ilave ettikten sonra bunları da ilave edebilirsiniz
Fotoğraflarda görebilirsiniz küçük kaplarda iş arkadaşlarıma da ikram ettim Yazılanları sabır ile okuyabilirseniz planlı bir şekilde yaptığınızda zor olmadığını göreceksiniz Talep olduğu için ben iki gün üst üste yaptım ))
Afiyet olsun, Allah kabul etsin
 
858,496Konular
982,152Mesajlar
30,093Kullanıcılar
Gkhn6060Son üye
Üst Alt