iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı haşlanmış buğday
*2 su bardağı haşlanmış fasulye
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı 1 parmak eksik kuru üzüm
*1 elma
*1 ayva
*4 incir
*6 kayısı
*2 su bardağı badem
*2 su bardağı fıstık
*3 su bardağı fındık
*1 tatlı kaşığı bal
*1 paket vanilya
Üzerini süslemek için;
*Nar, ceviz ,hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı 1 gece öncesinden nohut ,buğday ve fasulye suya bırakılır badem fıstık sıcak suya bırakılıp kabuğu soyulur Sabah nohut ve fasulyeyi ben beraber haşladım buğdayı tencereye bıraktım(1 çimdik tuz attım) 15 su bardağı su bıraktım (kıvama göre su koyulacak)buğday haşlanınca haşlanan fasulye nohut bırakılır şeker süt bırakılır (incirler küp küp doğranıp üzerine süt bırakılır köşede bekletilir En son sütüyle beraber eklenir) üzüm sıcak suda 15 dk kadar bekletilip eklenir elma ayva küp doğranıp eklenir badem fıstık fındık bal vanilya kayısı eklenir Her malzemeyi ekledikçe tencere karıştırılır dibi tutmasın diye kıvamına göre de su eklenir En son köşede bekletilen incir sütle beraber eklenip 1 2 kaynar geldikten sonra tabaklara doldurulup süslenir Afiyet olsun 25 tabak kadar çıkıyor
*3 su bardağı haşlanmış buğday
*2 su bardağı haşlanmış fasulye
*2 su bardağı haşlanmış nohut
*5 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı 1 parmak eksik kuru üzüm
*1 elma
*1 ayva
*4 incir
*6 kayısı
*2 su bardağı badem
*2 su bardağı fıstık
*3 su bardağı fındık
*1 tatlı kaşığı bal
*1 paket vanilya
Üzerini süslemek için;
*Nar, ceviz ,hindistan cevizi
Aşure Tarifi Yapılışı 1 gece öncesinden nohut ,buğday ve fasulye suya bırakılır badem fıstık sıcak suya bırakılıp kabuğu soyulur Sabah nohut ve fasulyeyi ben beraber haşladım buğdayı tencereye bıraktım(1 çimdik tuz attım) 15 su bardağı su bıraktım (kıvama göre su koyulacak)buğday haşlanınca haşlanan fasulye nohut bırakılır şeker süt bırakılır (incirler küp küp doğranıp üzerine süt bırakılır köşede bekletilir En son sütüyle beraber eklenir) üzüm sıcak suda 15 dk kadar bekletilip eklenir elma ayva küp doğranıp eklenir badem fıstık fındık bal vanilya kayısı eklenir Her malzemeyi ekledikçe tencere karıştırılır dibi tutmasın diye kıvamına göre de su eklenir En son köşede bekletilen incir sütle beraber eklenip 1 2 kaynar geldikten sonra tabaklara doldurulup süslenir Afiyet olsun 25 tabak kadar çıkıyor