Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg buğday
*Yarım kg nohut
*Yarım kg kuru fasulye
*Yarım kg kuş üzümü
*Yarım kg kuru üzüm
*Yarım kg incir
*Yarım kg kayısı
*Yarım kg fındık
*50 gr karanfil
*1 kg tuzsuz yer fıstık
*1 tane portakal
*3 tane nar
*100 gr dolmalık fıstık
*4 kg şeker
*100 gr kuru siyah erik
*100 gr dut kurusu
*200 gr ceviz
*1 fiske tuz
*Tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı Bir gece önceden bol su ile yıkadığımız buğdayı, üzerine bir karış aşacak kadar su koyup, bir taşım haşlayıp, tencerenin ağzını kapatalım Aynı işlemi kuru fasulye ve nohut için de yapalım Böylece şişmesi sağlanmış olup daha kolay pişer Bol su ile buğdayı kaynatmaya devam edelim Aynı tencereye nohut ve kuru fasulyeyi ekleyelim ( Akşamdan bir taşım kaynattığımız için çok çabuk pişecektir ) Üzerine eklemek için daima kaynar suyumuz hazır bulunmalı Onlar pişerken ayrı yerde incir Kayısı, kuş üzümü, kuru üzüm, dut kurusu ve karanfilimizi yıkadıktan sonra kayısı ve incirlerimizi birer cm den büyük olmamak şartıyla doğrayıp küçük kaplara kaynar su içine koyarız Bununla beraber kuş üzümü, karanfil, kuru üzüm ve dut kurusunu da kaynar suya koyarız Hem aşuremizin rengi daha güzel olur hem de şişme payını görmüş oluruz Buğday, nohut ve kuru fasulyenin piştiğini anladığımız vakit zaten hafif bir sakızlanma olur Yavaş yavaş malzemelerimizi sırasıyla koyarız Öncelikle tuzsuz yer fısıtığımızın yarısını içine atarız Sonra sırasıyla kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, dut kurusu, incir ve portakalı kabuğunu rendeleyip içine koyarız Portakalın içini de yine birer cm i geçmemek kaydıyla içine doğrar koyarız Bu arada aşureyi orta ateşte sürekli karıştırıp, suyunu kontrol edin (Gerekirse su ekleyin ) Bir fiske tuzumuzu ve ıslattığımız karanfilleri suyuyla birlikte içine koyarız Ayrıca üzeri içinde karanfil ayırın
Sonrasın da şekerimizi ilave ederiz Ben malzemem çok olduğu için 4 kg koydum Sİz kendiniz de ayarlayabilirsiniz Aşuremiz piştikten sonra kaplara koyup üzerine nar, tarçın, fındık, kuş üzümü, tuzsuz yer fıstığı, ceviz, karanfil, dolmalık fıstığı ekleyip servis edebilirsiniz Afiyet olsun (içerisine erikte koyulabilir ben bu sefer koymadım )

858,475Konular
981,228Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt