iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler İçi için :
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*3 yemek kaşığı pirinç
*1 su bardağı süt
*200 gram kayısı
*200 gram kuru incir
*200 gram kuru üzüm
*200 gram tuzsuz badem
*1 adet portakal rendesi
*1 fiske tuz
*4 su bardağı toz şeker
*Yaklaşık 4 5 litre su
Üzerini süslemek için :
*Nar
*Fındık
*Ceviz
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
*Tuzsuz badem
*Evde ne varsa o aslında )
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifimi okuyan tüm arkadaşların muharrem ayı mübarek olsun ve bu ayın sultanı aşure tarifi ne geçelim
İlk olarak buğday, nohut, fasulye hepsini suya koyalım bu arada incir üzüm ve kayısı ayrı kaplarda suya koyalım ben geceden koydum onları da sabahta kalkınca sularını süzelim Ve buğdayı üzerine geçecek kadar su koyalım ve ocağa koyalım nohut ve fasulye yine ayrı ayrı haşlayalım Kayısı ve inciri küçük doğrayalım tuzsuz bademi sıcak suda bekletip kabuğunu soyalım yarısı içine yarısı süslemede kullanacağız buğdayın suyu az aldıkça ekleyin ve sürekli karıştıralım Buğday iyice yumuşayınca tuzu katalım haşlanmış suyu süzülmüş nohut fasulye pirinç ekleyip su azaldıkça yine ilave edelim pirinçler de pisince sütü katalım ve sık sık karıştırma devam edelim ve portakal rendesi kayısı üzüm ekleyelim bir kaç dk sonra şekerini katın ben 4 su bardağı kattım damak tadınıza göre tadına bakın azaltıp çoğaltabilirsiniz ateşten almadan önce en son inciler ide katın karıştırıp altını kapatın ben tam 4 5 litre su kullandım kıvam olarak ilk etapta sulu olması gerekiyor durdukça katılaşabiliyor suyunu siz ayarlayın Sıcak sıcak kaselere koyun üzeri kabuk tutunca süsleyin çokta sıcakken süsleme işlemi yapmayın dibine çökebilir Afiyet olsunn
Not: Herkesin aşure tarifi farklıdır ben bu şekilde yapıyorum içindeki malzemeler artırabilir karanfil elma gül suyu katılabilir ben katmıyorumŞimdiden yapacak ark kolay gelsin))
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı haşlanmış nohut
*1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
*3 yemek kaşığı pirinç
*1 su bardağı süt
*200 gram kayısı
*200 gram kuru incir
*200 gram kuru üzüm
*200 gram tuzsuz badem
*1 adet portakal rendesi
*1 fiske tuz
*4 su bardağı toz şeker
*Yaklaşık 4 5 litre su
Üzerini süslemek için :
*Nar
*Fındık
*Ceviz
*Toz fıstık
*Hindistan cevizi
*Tuzsuz badem
*Evde ne varsa o aslında )
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle bu tarifimi okuyan tüm arkadaşların muharrem ayı mübarek olsun ve bu ayın sultanı aşure tarifi ne geçelim
İlk olarak buğday, nohut, fasulye hepsini suya koyalım bu arada incir üzüm ve kayısı ayrı kaplarda suya koyalım ben geceden koydum onları da sabahta kalkınca sularını süzelim Ve buğdayı üzerine geçecek kadar su koyalım ve ocağa koyalım nohut ve fasulye yine ayrı ayrı haşlayalım Kayısı ve inciri küçük doğrayalım tuzsuz bademi sıcak suda bekletip kabuğunu soyalım yarısı içine yarısı süslemede kullanacağız buğdayın suyu az aldıkça ekleyin ve sürekli karıştıralım Buğday iyice yumuşayınca tuzu katalım haşlanmış suyu süzülmüş nohut fasulye pirinç ekleyip su azaldıkça yine ilave edelim pirinçler de pisince sütü katalım ve sık sık karıştırma devam edelim ve portakal rendesi kayısı üzüm ekleyelim bir kaç dk sonra şekerini katın ben 4 su bardağı kattım damak tadınıza göre tadına bakın azaltıp çoğaltabilirsiniz ateşten almadan önce en son inciler ide katın karıştırıp altını kapatın ben tam 4 5 litre su kullandım kıvam olarak ilk etapta sulu olması gerekiyor durdukça katılaşabiliyor suyunu siz ayarlayın Sıcak sıcak kaselere koyun üzeri kabuk tutunca süsleyin çokta sıcakken süsleme işlemi yapmayın dibine çökebilir Afiyet olsunn
Not: Herkesin aşure tarifi farklıdır ben bu şekilde yapıyorum içindeki malzemeler artırabilir karanfil elma gül suyu katılabilir ben katmıyorumŞimdiden yapacak ark kolay gelsin))