iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*4 bardak (aşurelik*buğday)
*1 bardak fasulye
*1 Bardak nohut
*1 bardak fındık
*1 bardak*fıstık
*1 bardak kuru üzüm (ben siyah kullandım)
*1 bardak kuş üzümü
*10 adet karanfil (kaynattım*suyunu koydum)
*1 bardak susam (ezilmiş)
*1 adet kabuk tarçın
*10 adet kuru kayısı
*2 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 çay kaşığı tuz
*4 su bardağı şeker
*4 litre su (zaten göz kararı ayarlanıyor)
Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye, nohut, buğday bir gün önceden ıslamaya koyuyoruz İki kez sularını değiştiriyoruz Önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz Daha sonra buğdayı tencereye koyuyoruz üzerine sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca suyunu döküyoruz ve tencereye alıp tekrar su koyuyoruz üzerine Kaynayınca pişen fasulye ve nohutu tencereye koyuyoruz 10 dk daha kaynatıyoruz Daha sonra içine fındık, fıstık, üzüm, kayısı kabuk tarçını*atıyoruz*Ezilen susamı tarçınla karıştırıp*tencereye ilave ediyoruz Tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip şekeri en son koyuyoruz Koyulaşabiliyor aşure sürekli sıcak su bulundurup üzerine ekliyoruz 15 dk kısık ateşte karıştırarak pişirmeyi sonlandırıp kaselere koyuyoruz Afiyet olsun
*4 bardak (aşurelik*buğday)
*1 bardak fasulye
*1 Bardak nohut
*1 bardak fındık
*1 bardak*fıstık
*1 bardak kuru üzüm (ben siyah kullandım)
*1 bardak kuş üzümü
*10 adet karanfil (kaynattım*suyunu koydum)
*1 bardak susam (ezilmiş)
*1 adet kabuk tarçın
*10 adet kuru kayısı
*2 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 çay kaşığı tuz
*4 su bardağı şeker
*4 litre su (zaten göz kararı ayarlanıyor)
Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye, nohut, buğday bir gün önceden ıslamaya koyuyoruz İki kez sularını değiştiriyoruz Önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz Daha sonra buğdayı tencereye koyuyoruz üzerine sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca suyunu döküyoruz ve tencereye alıp tekrar su koyuyoruz üzerine Kaynayınca pişen fasulye ve nohutu tencereye koyuyoruz 10 dk daha kaynatıyoruz Daha sonra içine fındık, fıstık, üzüm, kayısı kabuk tarçını*atıyoruz*Ezilen susamı tarçınla karıştırıp*tencereye ilave ediyoruz Tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip şekeri en son koyuyoruz Koyulaşabiliyor aşure sürekli sıcak su bulundurup üzerine ekliyoruz 15 dk kısık ateşte karıştırarak pişirmeyi sonlandırıp kaselere koyuyoruz Afiyet olsun