Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*4 bardak (aşurelik*buğday)
*1 bardak fasulye
*1 Bardak nohut
*1 bardak fındık
*1 bardak*fıstık
*1 bardak kuru üzüm (ben siyah kullandım)
*1 bardak kuş üzümü
*10 adet karanfil (kaynattım*suyunu koydum)
*1 bardak susam (ezilmiş)
*1 adet kabuk tarçın
*10 adet kuru kayısı
*2 tatlı kaşığı toz tarçın
*1 çay kaşığı tuz
*4 su bardağı şeker
*4 litre su (zaten göz kararı ayarlanıyor)

Aşure Tarifi Yapılışı Fasulye, nohut, buğday bir gün önceden ıslamaya koyuyoruz İki kez sularını değiştiriyoruz Önce fasulye ve nohutu pişiriyoruz Daha sonra buğdayı tencereye koyuyoruz üzerine sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca suyunu döküyoruz ve tencereye alıp tekrar su koyuyoruz üzerine Kaynayınca pişen fasulye ve nohutu tencereye koyuyoruz 10 dk daha kaynatıyoruz Daha sonra içine fındık, fıstık, üzüm, kayısı kabuk tarçını*atıyoruz*Ezilen susamı tarçınla karıştırıp*tencereye ilave ediyoruz Tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip şekeri en son koyuyoruz Koyulaşabiliyor aşure sürekli sıcak su bulundurup üzerine ekliyoruz 15 dk kısık ateşte karıştırarak pişirmeyi sonlandırıp kaselere koyuyoruz Afiyet olsun

Similar threads

Bol Malzemeli Aşure Tarifi İçin Malzemeler *3, 5 su bardağı buğday *1, 5 su bardağı nohut *1, 5 su bardağı fasulye *İncir *Kayısı *Üzüm *Siyah üzüm *Fıstık *Fındık *Kuş üzümü *Ceviz *Nar *1 Kilo+ 2 bardak şeker *Çay kaşığının ucuyla tuz Bol Malzemeli Aşure Tarifi Yapılışı Bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kg aşurelik buğday (3 bardak) *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kuru fasulye *1 su bardağı fındık *3 lt su *2 su bardağı toz şeker *3 kaşık nişasta *Kuru üzüm *Kuru kayısı *Kuru incir *Portakal kabuğu rendesi ya da dilimleri *15 tane karanfil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Muharrem ayının 10 günü olan Aşure günü bütün dinler tarafından kutsal sayılmaktadır Hz Nuh’un büyük tufan sonrasında gemide kalan yiyeceklerle hazırladığı yemektir aşure Peki mutfaklarımızda oldukça sevilen bu lezzetli tatlı nasıl yapılır? Hazırlarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo buğday *1 su bardağı kuru fasulye *1 su bardağı nohut *15 adet kuru incir *20 adet kuru kayısı *1 bardak kuru dut *1 bardak kuru üzüm *1 tutam pirinç *1 tutum kırmızı mercimek *1 cimdik tuz (haram olmasın diye ) *3 su bardağı toz şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo buğday *1 su bardağı nohut *1 su bardağı fasulye *1 çay bardağı pirinç *1 kase kuru üzüm *1 kase kuş üzümü *1 kase kuru kayısı *1 kase kuru incir *1 portakal kabuğu *1 paket çam fıstığı *1 kilo süt *5 su bardağı şeker *Tarçın, karanfil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
99
858,498Konular
982,054Mesajlar
30,041Kullanıcılar
feneraySon üye
Üst Alt