iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı buğday
*2 su bardağı fasulye
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı üzüm
*1 su bardağı incir
*1 çay bardağı fıstık
*1 5 su bardağı fındık
*1 çay bardağı portakal kabuğu
*2 su bardağı süt
*3 5 su bardağı toz şeker
*2 çubuk tarçın
*5 tane karanfil
*1 çay bardağı pirinç
*1 cimdik tuz
Üzeri için
*Tarçın
*Ceviz
*Badem
*Kuş üzümü
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday nohut fasulye ayrı kaplarda akşamdan ıslatın sabah nohut ve fasulyeyi bir kapta haşlayın buğday haşlıyoruz Yumuşayan baklagiller i bir kapta buluşturuyoruz Pirinci de haşlıyoruz ve ekliyoruz aşuremize katacağımız meyveleri bir tencereye katip ufak doğrayıp haşlıyoruz Yumuşayınca altını kapatıyoruz Sürekli bir kenarda kaynamış suyu muz olsun karanfile tarçını cezveye katip bir taşım kaynatılır ve süzgeçle süzülür bütün malzemeyi bir kapa katip üzerine suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca sıcak süt ekliyoruz ve şekeri katip fındık fıstık portakal kabuğunu katip kaynatılır üzerine*bademleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz Tavada kavuruyoruz Daha sonra nar tarçın ceviz ve badem ekliyoruz Afiyet olsun
*5 su bardağı buğday
*2 su bardağı fasulye
*2 su bardağı nohut
*2 su bardağı kuru kayısı
*2 su bardağı üzüm
*1 su bardağı incir
*1 çay bardağı fıstık
*1 5 su bardağı fındık
*1 çay bardağı portakal kabuğu
*2 su bardağı süt
*3 5 su bardağı toz şeker
*2 çubuk tarçın
*5 tane karanfil
*1 çay bardağı pirinç
*1 cimdik tuz
Üzeri için
*Tarçın
*Ceviz
*Badem
*Kuş üzümü
*Nar
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday nohut fasulye ayrı kaplarda akşamdan ıslatın sabah nohut ve fasulyeyi bir kapta haşlayın buğday haşlıyoruz Yumuşayan baklagiller i bir kapta buluşturuyoruz Pirinci de haşlıyoruz ve ekliyoruz aşuremize katacağımız meyveleri bir tencereye katip ufak doğrayıp haşlıyoruz Yumuşayınca altını kapatıyoruz Sürekli bir kenarda kaynamış suyu muz olsun karanfile tarçını cezveye katip bir taşım kaynatılır ve süzgeçle süzülür bütün malzemeyi bir kapa katip üzerine suyu ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca sıcak süt ekliyoruz ve şekeri katip fındık fıstık portakal kabuğunu katip kaynatılır üzerine*bademleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz Tavada kavuruyoruz Daha sonra nar tarçın ceviz ve badem ekliyoruz Afiyet olsun