AŞure Tarİfİ Malzemeler: 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 12 su bardağı fıstık 4 su bardağı Şeker 1 yemek kaşığı karanfil 10 15 su bardağı Su Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Yemeğin Tarifi Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp farklı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp farklı kaplarda haşlayın Buğday taneleri adamakıllı yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına varmak üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Ayrıntılarıyla kaynatın Ardındaki sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan daha sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın Aşure piştikten sonradan sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe emrindeki olarak gülsuyu da serpebilirsiniz id 1548695444 1548695444 asuretarifi5c4f379894494asuretarifi5c4f379894494 http:img209imageshackusimg2094436emek27dw9wm5st6wxea1et3gif