iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çorba kasesi nohut
*1 çorba kasesi kuru fasulye
*2 5 çorba kasesi aşurelik buğday
*Yarım çorba kasesi pirinç
*Aldığı kadar sıcak su
*Aldığı kadar toz şeker bal pekmez karışımı
*7 adet karanfil
*1 çorba kase kuru kayısı
*1 çorba kase kuru incir
*1 çorba kase kuru üzüm
*Çay kaşığı ucuyla tarçın
Aşure Tatlısı Tarifi Yapılışı Nohut, fasulye ve buğdayı bir gün önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatıyoruz, ertesi gün ayrı ayrı haşlıyoruz tam pişmiş şekilde olmak üzere haşlanmış fasulyeleri süzüyoruz haşlanmış nohutu süzüyoruz
Haşlanan buğdayın suyunu süzmüyoruz ve büyük derin tencereye buğdayı ekliyoruz üzerine nohut üzerine fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ,su ilave etmek gerekiyor sıcak su kullanın sıcak suda kayısı üzüm incirleri beklektikten sonra küçük parçalar şekilde incir ve kayısıyı kesin, kestikten sonra tencere karışıma ekleyip karıştırın üzümleri de ekleyin su oranını siz ayarlaya bilirsiniz göz önünde kaselere böldükten sonra o suyunu çektiğini bulundurarak yola çıkın ne çok sıvı kıvamda nede çok katı kıvamda olacak yanlardan kaymak oluşumu gördüğünüz zaman şekeri ilave edin,
isterseniz iki yemek kaşık bal koyabilirsiniz yada pekmez tercihinize kalmış,*şeker ayarlamasında da soğudu mu şekeri azalıyor olarak bilin
şeker ekledikten sonrada bir taşım kaynatın kıvam ve tat damak zevkinize uygun olduğunu bildiğiniz zaman tatlınız olmuş demektir ,kaselere bölerek soğumaya bırakın üzeri süslemesi için ben fındık ceviz tarçın ve nar taneleri kullandım afiyet olsun
*1 çorba kasesi nohut
*1 çorba kasesi kuru fasulye
*2 5 çorba kasesi aşurelik buğday
*Yarım çorba kasesi pirinç
*Aldığı kadar sıcak su
*Aldığı kadar toz şeker bal pekmez karışımı
*7 adet karanfil
*1 çorba kase kuru kayısı
*1 çorba kase kuru incir
*1 çorba kase kuru üzüm
*Çay kaşığı ucuyla tarçın
Aşure Tatlısı Tarifi Yapılışı Nohut, fasulye ve buğdayı bir gün önceden ayrı ayrı kaplarda ıslatıyoruz, ertesi gün ayrı ayrı haşlıyoruz tam pişmiş şekilde olmak üzere haşlanmış fasulyeleri süzüyoruz haşlanmış nohutu süzüyoruz
Haşlanan buğdayın suyunu süzmüyoruz ve büyük derin tencereye buğdayı ekliyoruz üzerine nohut üzerine fasulyeyi ekleyip bir taşım kaynatıyoruz ,su ilave etmek gerekiyor sıcak su kullanın sıcak suda kayısı üzüm incirleri beklektikten sonra küçük parçalar şekilde incir ve kayısıyı kesin, kestikten sonra tencere karışıma ekleyip karıştırın üzümleri de ekleyin su oranını siz ayarlaya bilirsiniz göz önünde kaselere böldükten sonra o suyunu çektiğini bulundurarak yola çıkın ne çok sıvı kıvamda nede çok katı kıvamda olacak yanlardan kaymak oluşumu gördüğünüz zaman şekeri ilave edin,
isterseniz iki yemek kaşık bal koyabilirsiniz yada pekmez tercihinize kalmış,*şeker ayarlamasında da soğudu mu şekeri azalıyor olarak bilin
şeker ekledikten sonrada bir taşım kaynatın kıvam ve tat damak zevkinize uygun olduğunu bildiğiniz zaman tatlınız olmuş demektir ,kaselere bölerek soğumaya bırakın üzeri süslemesi için ben fındık ceviz tarçın ve nar taneleri kullandım afiyet olsun