iltasyazilim
FD Üye
Aşure nasıl yapılır
Aşure tarifi resimli
Aşure yapımı için zorunlu olan malzemeler
Yarım kilogram buğday
1 fincan pirinç (akarsu fincanı)
200 gram kuru fasulye
200 gram kuru ceviz
200 gram fındık
100 gram pilav fıstığı
1 kilogram toz şeker
200 gram nohut
4 adet limon
50 gram kuş üzümü
Aşure Yapılışı
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına uyarı edin, sürekli karıştırın Bir zaman sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz
Alıntı *
Aşure tarifi resimli
Aşure yapımı için zorunlu olan malzemeler
Yarım kilogram buğday
1 fincan pirinç (akarsu fincanı)
200 gram kuru fasulye
200 gram kuru ceviz
200 gram fındık
100 gram pilav fıstığı
1 kilogram toz şeker
200 gram nohut
4 adet limon
50 gram kuş üzümü
Aşure Yapılışı
Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına uyarı edin, sürekli karıştırın Bir zaman sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz
Alıntı *