Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapımı

Aşure Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure nasıl yapılır

Aşure tarifi resimli

Aşure yapımı için zorunlu olan malzemeler

Yarım kilogram buğday
1 fincan pirinç (akarsu fincanı)
200 gram kuru fasulye
200 gram kuru ceviz
200 gram fındık
100 gram pilav fıstığı
1 kilogram toz şeker
200 gram nohut
4 adet limon
50 gram kuş üzümü



Aşure Yapılışı

Pirinçleri ve buğdayları yıkayın Pirinçleri ve buğdayları tencereye koyun ve üzerine su ekleyin (üzerini 23 parmak aşacak şekilde) Bu şekilde 5 dakika karıştırarak pişirinÜzerini sıkıca kapatıp sıcak ortamda, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinç ve buğdayları tencereye biraz sıcak su ekleyerek ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına uyarı edin, sürekli karıştırın Bir zaman sonra altını kısarak, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Malzemeler kısık ateşte pişerken karıştırarak bir kilogram şekeri de ek edin Ateşten almaya yakın limonları rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Ateşten almadan önce isteğinize göre gül suyu da ekleyebilirsiniz Soğumadan kaselere koyun Fındığı, cevizi ve pilav fıstığını kavurarak aşurelerin üstüne serpiştirebilirsiniz

Alıntı *
 
858,496Konular
981,605Mesajlar
29,708Kullanıcılar
beytoo7kSon üye
Üst Alt