iltasyazilim
FD Üye
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg buğday
*500 gr haşlanmış fasulye
*500 gr haşlanmış nohut
*500 gr sarı üzüm
*500 gr kuru kayısı
*400 gr kuru incir
*5 çorba kaşığı*pirinç
*3 kırmızı elma
*1 portakal kabuğu
*2 su bardağı süt
*3 kg toz şeker
*Aldığı kadar su
Üzeri için:
*fındık, yer fıstığı, kuş üzümü
*nar dolmalık fıstık
*tarçın
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Buğdayı iyice yıkayın ve geniş büyük bir tencereye alın üzerini dört parmak geçecek su ekleyip bir iki taşım kaynatın ve suyu süzün Bu işlemi 3 kez tekrarlayın su iyice beyazlayana kadar Sonra üzerine dört parmaktan daha fazla sıcak su dökün 5 dk kaynatın altını kapatın Tencereyi kalın bir örtüye sarıp bir gece bekletin Sabahında sarı üzümü bir kaç su yıkayıp suda bekletin, kayısı ve inciri de yıkayıp küp küp doğrayın Portakal kabuğunu da ince ince doğrayıp bir kapta iki su kaynatıp süzün ki acısı gitsin Elmaları da küp küp doryıp tüm malzemeyi hazırlayın Buğday tenceresini ocağa alın üzerine dört parmaktan biraz fazla su ekleyin 10 dk kaynayınca yıkanmış pirici ilave edin biraz sıcak su ekleyin bir taşım kaynatın haşlanmış nohut ve fasulye yi ekleyin Arkadan tekrar 2 bardak sıcak su ekleyin ( malzeme ekledikçe sıcak su ekleyin ve sürekli karıştırın ki dibine tutumasın) sonra sarı üzümleri katıp bi taşım kaynatın sürekli karıştırın Sonra küp doğranmış elma ve haşlanıp süzülmüş portakal kabuklarını ekleyin Sütü ayrı bir cezvede kaynatıp tencereye ekleyin şekeri ekleyin ve eriyene kadar yine sürekli karıştırın kaynayınca her malzeme sonrası bir iki bardak sıcak su eklemeyi unutmayın çokta eklemeyin kıvamı sulu olmasın Doğranmış kuru kayısı ekleyin bi taşım daha kaynatın En son incirleri koyup altını kapatın ki incir karartmasın Bu noktada kıvamına bakın çok koyu olmasın durdukça daha koyulaşır Tencerenin kapağını kapatıp 5dk sonra kaselere paylaştırın ( ben fındık fıstık ve yıkanmış kuş üzümünüde içine koyup karıştıdım siz arzunuza göre yapın ) üzerine pelte tutunca istediğiniz gibi süsleyin Afiyet olsun
*1 kg buğday
*500 gr haşlanmış fasulye
*500 gr haşlanmış nohut
*500 gr sarı üzüm
*500 gr kuru kayısı
*400 gr kuru incir
*5 çorba kaşığı*pirinç
*3 kırmızı elma
*1 portakal kabuğu
*2 su bardağı süt
*3 kg toz şeker
*Aldığı kadar su
Üzeri için:
*fındık, yer fıstığı, kuş üzümü
*nar dolmalık fıstık
*tarçın
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Buğdayı iyice yıkayın ve geniş büyük bir tencereye alın üzerini dört parmak geçecek su ekleyip bir iki taşım kaynatın ve suyu süzün Bu işlemi 3 kez tekrarlayın su iyice beyazlayana kadar Sonra üzerine dört parmaktan daha fazla sıcak su dökün 5 dk kaynatın altını kapatın Tencereyi kalın bir örtüye sarıp bir gece bekletin Sabahında sarı üzümü bir kaç su yıkayıp suda bekletin, kayısı ve inciri de yıkayıp küp küp doğrayın Portakal kabuğunu da ince ince doğrayıp bir kapta iki su kaynatıp süzün ki acısı gitsin Elmaları da küp küp doryıp tüm malzemeyi hazırlayın Buğday tenceresini ocağa alın üzerine dört parmaktan biraz fazla su ekleyin 10 dk kaynayınca yıkanmış pirici ilave edin biraz sıcak su ekleyin bir taşım kaynatın haşlanmış nohut ve fasulye yi ekleyin Arkadan tekrar 2 bardak sıcak su ekleyin ( malzeme ekledikçe sıcak su ekleyin ve sürekli karıştırın ki dibine tutumasın) sonra sarı üzümleri katıp bi taşım kaynatın sürekli karıştırın Sonra küp doğranmış elma ve haşlanıp süzülmüş portakal kabuklarını ekleyin Sütü ayrı bir cezvede kaynatıp tencereye ekleyin şekeri ekleyin ve eriyene kadar yine sürekli karıştırın kaynayınca her malzeme sonrası bir iki bardak sıcak su eklemeyi unutmayın çokta eklemeyin kıvamı sulu olmasın Doğranmış kuru kayısı ekleyin bi taşım daha kaynatın En son incirleri koyup altını kapatın ki incir karartmasın Bu noktada kıvamına bakın çok koyu olmasın durdukça daha koyulaşır Tencerenin kapağını kapatıp 5dk sonra kaselere paylaştırın ( ben fındık fıstık ve yıkanmış kuş üzümünüde içine koyup karıştıdım siz arzunuza göre yapın ) üzerine pelte tutunca istediğiniz gibi süsleyin Afiyet olsun