iltasyazilim
FD Üye
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*4 bardak haşlanmış aşurelik buğday
*1 bardak haşlanmış nohut
*1 bardak haşlanmış kuru fasülye
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*1 kase Fındık
*1 kase ceviz
*1 kase Çekirdeksiz kuru üzüm
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*4 su bardağı şeker(250 cc lik bardak kullandım)
*1 portakal kabuğu rendesi
*Üzerini süslemek için
*Nar
*Tarçın
*Kuru üzüm
*Ceviz
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Kuru kayısı ve kuru incirler üç dört parça olacak şekilde doğranır ve bi kenarda bekletilir Haşlanmış nohut, buğday, kuru fasulye kaynayan iki litre suya eklenerek pişme kıvamlarına göre on beş yirmi dakika kaynatılır Suyu eksildikçe üzerine azar azar sıcak su ekleyin ara ara karıştırın dibi tutabilir Sonra sırasıyla daha önceden doğradığımız kayısı ve incirlerle birlikte kuru üzüm eklenir Portakal kabuğu rendesi eklenir(bu inanılmaz fresh bir tad verecektir) Pirinç de eklenir Ortalama bi yarım saat kadar kaynatılır ara sıra yine karıştırılır Meyveler şişip kıvam almışsa eğer şeker eklenir şeker girdikten sonra bi miktar sertleşme oluyor bu yüzden biraz daha pişirmek gerekebilir Ardından ceviz fındık ve kuş üzümünü de ekleyin 10 dakika sonra kıvamı eğer sizin damak tadınıza uygunsa ocağı kapatın Afiyet olsun
*4 bardak haşlanmış aşurelik buğday
*1 bardak haşlanmış nohut
*1 bardak haşlanmış kuru fasülye
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 kase kuru kayısı
*1 kase kuru incir
*1 kase Fındık
*1 kase ceviz
*1 kase Çekirdeksiz kuru üzüm
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı kuş üzümü
*4 su bardağı şeker(250 cc lik bardak kullandım)
*1 portakal kabuğu rendesi
*Üzerini süslemek için
*Nar
*Tarçın
*Kuru üzüm
*Ceviz
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Kuru kayısı ve kuru incirler üç dört parça olacak şekilde doğranır ve bi kenarda bekletilir Haşlanmış nohut, buğday, kuru fasulye kaynayan iki litre suya eklenerek pişme kıvamlarına göre on beş yirmi dakika kaynatılır Suyu eksildikçe üzerine azar azar sıcak su ekleyin ara ara karıştırın dibi tutabilir Sonra sırasıyla daha önceden doğradığımız kayısı ve incirlerle birlikte kuru üzüm eklenir Portakal kabuğu rendesi eklenir(bu inanılmaz fresh bir tad verecektir) Pirinç de eklenir Ortalama bi yarım saat kadar kaynatılır ara sıra yine karıştırılır Meyveler şişip kıvam almışsa eğer şeker eklenir şeker girdikten sonra bi miktar sertleşme oluyor bu yüzden biraz daha pişirmek gerekebilir Ardından ceviz fındık ve kuş üzümünü de ekleyin 10 dakika sonra kıvamı eğer sizin damak tadınıza uygunsa ocağı kapatın Afiyet olsun