Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapımı

Aşure Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*1 su bardağı Aşurelik buğday
*2 yemek kaşığı pirinç
*8 adet kuru incir
*12 adet kuru kayısı ( sarı )
*Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*2 su bardağı toz şeker
*Bir çimdik tuz
*8 adet defne yaprağı
*13 su bardağı su
*Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
*1 su bardağına yakın öğütülmemiş fındık

Süslemek için :


*Tarçın
*Antep fıstığı ( toz, rendeli )
*Öğütülmüş fındık
*Öğütülmüş ceviz
*Hindistan cevizi
*Nar
*Badem ( rendeli )
*Dolmalık üzüm

Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Buğday, nohut, kuru fasulye ve pirinç iyice yıkanır Bunlar bir gece önce suda bekletilir Daha sonra bunlar ayrı ayrı kaplarda su eklenerek iyice haşlanır Buğdaylar iyice taneleri parçalanana dek pişirilir Kuru meyvelerde yıkanarak küp küp doğranır ve suda 2 saat bekletilir Sonra pişirilenlerle kuru meyveler bir araya getirilerek birbirleri karıştırılarak pişirilecek ( meyveler karıştırılmadan önce suyu süzülecek ) sonra şekerde eklenir Yemeğin pişmesine yakın defne yaprakları konur Sonra tüm fındıklarda eklenir En son biraz tuz eklenir defne yaprakları tencereden çıkarılır ve aşure kaselere boşaltılır Soğuduğunda süslemesi yapılır Afiyet olsun
Dip not : Aşurenin kararmaması için pişerken içine ceviz atmıyoruz Malzemeleri istediğiniz oranda artırır yada azaltabilirsiniz tencere ve su miktarına göre
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt