iltasyazilim
FD Üye
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*1 su bardağı Aşurelik buğday
*2 yemek kaşığı pirinç
*8 adet kuru incir
*12 adet kuru kayısı ( sarı )
*Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*2 su bardağı toz şeker
*Bir çimdik tuz
*8 adet defne yaprağı
*13 su bardağı su
*Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
*1 su bardağına yakın öğütülmemiş fındık
Süslemek için :
*Tarçın
*Antep fıstığı ( toz, rendeli )
*Öğütülmüş fındık
*Öğütülmüş ceviz
*Hindistan cevizi
*Nar
*Badem ( rendeli )
*Dolmalık üzüm
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Buğday, nohut, kuru fasulye ve pirinç iyice yıkanır Bunlar bir gece önce suda bekletilir Daha sonra bunlar ayrı ayrı kaplarda su eklenerek iyice haşlanır Buğdaylar iyice taneleri parçalanana dek pişirilir Kuru meyvelerde yıkanarak küp küp doğranır ve suda 2 saat bekletilir Sonra pişirilenlerle kuru meyveler bir araya getirilerek birbirleri karıştırılarak pişirilecek ( meyveler karıştırılmadan önce suyu süzülecek ) sonra şekerde eklenir Yemeğin pişmesine yakın defne yaprakları konur Sonra tüm fındıklarda eklenir En son biraz tuz eklenir defne yaprakları tencereden çıkarılır ve aşure kaselere boşaltılır Soğuduğunda süslemesi yapılır Afiyet olsun
Dip not : Aşurenin kararmaması için pişerken içine ceviz atmıyoruz Malzemeleri istediğiniz oranda artırır yada azaltabilirsiniz tencere ve su miktarına göre
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*Yarım su bardağı nohut
*1 su bardağı Aşurelik buğday
*2 yemek kaşığı pirinç
*8 adet kuru incir
*12 adet kuru kayısı ( sarı )
*Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
*2 su bardağı toz şeker
*Bir çimdik tuz
*8 adet defne yaprağı
*13 su bardağı su
*Yarım çay bardağı dolmalık üzüm
*1 su bardağına yakın öğütülmemiş fındık
Süslemek için :
*Tarçın
*Antep fıstığı ( toz, rendeli )
*Öğütülmüş fındık
*Öğütülmüş ceviz
*Hindistan cevizi
*Nar
*Badem ( rendeli )
*Dolmalık üzüm
Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Buğday, nohut, kuru fasulye ve pirinç iyice yıkanır Bunlar bir gece önce suda bekletilir Daha sonra bunlar ayrı ayrı kaplarda su eklenerek iyice haşlanır Buğdaylar iyice taneleri parçalanana dek pişirilir Kuru meyvelerde yıkanarak küp küp doğranır ve suda 2 saat bekletilir Sonra pişirilenlerle kuru meyveler bir araya getirilerek birbirleri karıştırılarak pişirilecek ( meyveler karıştırılmadan önce suyu süzülecek ) sonra şekerde eklenir Yemeğin pişmesine yakın defne yaprakları konur Sonra tüm fındıklarda eklenir En son biraz tuz eklenir defne yaprakları tencereden çıkarılır ve aşure kaselere boşaltılır Soğuduğunda süslemesi yapılır Afiyet olsun
Dip not : Aşurenin kararmaması için pişerken içine ceviz atmıyoruz Malzemeleri istediğiniz oranda artırır yada azaltabilirsiniz tencere ve su miktarına göre