Lezzetli aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?
Cevap: Aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?
Muharrem ayının onuncu gunu başlayan Aşure Gunu, en az 7 farklı malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı puf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa guzel olmaz Bu puf noktaları da ancak surekli yapılarak, denenerek oğrenilecek şeylerdirAşure yapmak bir paylaşımdır
Aşurenin rengi acık olsun diye buğdayı birkac kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir
Sut eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor
Pirinc unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir
Tarcın rengini koyultuyor Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir
Piştikten sonra şekeri cektiği icin şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz
Cevap: Aşure yapmanın puf noktaları nelerdir?
Muharrem ayının onuncu gunu başlayan Aşure Gunu, en az 7 farklı malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı puf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa guzel olmaz Bu puf noktaları da ancak surekli yapılarak, denenerek oğrenilecek şeylerdirAşure yapmak bir paylaşımdır
Aşurenin rengi acık olsun diye buğdayı birkac kere yıkayıp suyunu değiştirmek gerekir
Sut eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor
Pirinc unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir
Tarcın rengini koyultuyor Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir
Piştikten sonra şekeri cektiği icin şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz