Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapmanın Püf Noktaları

Aşure Yapmanın Püf Noktaları
0
210

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,677
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
37
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Gününün gelmesi ile birlikte evlerde de bir hazırlık başladı Aşurelik alışverişi yapılıyor ama aceba aşure yapımının püf noktalarını bütünüyle biliyor muyuz?

Aşure yapanlar bilirler nohut, fasulye, buğday, üzüm, kayısı mutlaka bir gün önceden ıslatılmalıdır
Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç kez yıkayıp suyunu başkalaşmak gerekir
Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor
Pirinç unu veya nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir
Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir
Tarçın rengini koyultuyor Yenirken ilave edilmesi tavsiye edilir

Eylül arkadaşımızın AŞURE NASIL YAPILIR? konusunu okumak için TIKLAYIN *
 
858,506Konular
983,058Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt