iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
500 gr aşurelik buğday (3 su bardağı) Yarım çay bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 200 g kuru kayısı (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 200 g kuru üzüm (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 200 g kuru incir (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 1 su bardağı fındık 1 su bardağı kırılmış ceviz 3 lt su 2 su bardağı sıcak süt 4 su bardağı toz şeker Çeyrek çay kaşığı tuz Çeyrek çay kaşığı karabiber 1 elma ve üzerine batırılmış 810 adet karanfil 34 adet çubuk tarçın 2 portakal kabuğunun rendesi Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk
Aşure Tarifi Yapılışı
1 Nohut fasulye ve buğdayı geceden sıcak suyla ıslayın
2 Sabah yıkıyarak ayrı ayrı tencerelere alın Nohutu düdüklü tencerede 10 dakika pişirebilirsiniz Fasulyeye sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Buğdayı ise sıcak su ekleyerek ocağa alın 10 dakika pişirin ve ocaktan alıp suyunu süzerek yıkayın Ve bir kez daha sıcak su ekleyerek ocağa alın 10 dakika daha kaynatın Tekrar suyunu süzüp yıkayın Bu işlem buğdayın bıraktığı koyu renginden arındırılması için önemli
3 Büyük bir tencereye yumuşayan buğdayı alın pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru incir yıkanmış pirinç üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk kadar kaynatın
4 Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, ceviz, üzerine karanfil batırılmış bütün elma, çubuk tarçın, rendelenmiş portakal kabuğu, ekleyerek 15 dk daha kaynatın Suyunu çok çekerse sıcak su ekleyin Çok katı olmasın sonradan da biraz suyunu çekecek çünkü
5 Kâselere bölüştürün
6 Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz
500 gr aşurelik buğday (3 su bardağı) Yarım çay bardağı pirinç 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kuru fasulye 200 g kuru kayısı (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 200 g kuru üzüm (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 200 g kuru incir (10 dakika sıcak su da bekletilecek) 1 su bardağı fındık 1 su bardağı kırılmış ceviz 3 lt su 2 su bardağı sıcak süt 4 su bardağı toz şeker Çeyrek çay kaşığı tuz Çeyrek çay kaşığı karabiber 1 elma ve üzerine batırılmış 810 adet karanfil 34 adet çubuk tarçın 2 portakal kabuğunun rendesi Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk
Aşure Tarifi Yapılışı
1 Nohut fasulye ve buğdayı geceden sıcak suyla ıslayın
2 Sabah yıkıyarak ayrı ayrı tencerelere alın Nohutu düdüklü tencerede 10 dakika pişirebilirsiniz Fasulyeye sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin Buğdayı ise sıcak su ekleyerek ocağa alın 10 dakika pişirin ve ocaktan alıp suyunu süzerek yıkayın Ve bir kez daha sıcak su ekleyerek ocağa alın 10 dakika daha kaynatın Tekrar suyunu süzüp yıkayın Bu işlem buğdayın bıraktığı koyu renginden arındırılması için önemli
3 Büyük bir tencereye yumuşayan buğdayı alın pişmiş nohut, fasulye, küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru incir yıkanmış pirinç üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 15 dk kadar kaynatın
4 Sıcak süt, şeker, tuz, karabiber, fındık, ceviz, üzerine karanfil batırılmış bütün elma, çubuk tarçın, rendelenmiş portakal kabuğu, ekleyerek 15 dk daha kaynatın Suyunu çok çekerse sıcak su ekleyin Çok katı olmasın sonradan da biraz suyunu çekecek çünkü
5 Kâselere bölüştürün
6 Aşure kâselerde soğumaya yüz tutunca, üzerini fındık, ceviz, fıstık, kuş üzümü, kuru üzüm ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz