Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Aşure
Hicri takvime göre Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü'dürMuharrem ayı boyunca evlerde Aşure pişirilmesi de adettendirBu yıl aşure günü bir Mart'a rastlıyor
Kaç Kişilik: 10 Hazırlama Süresi: 60 dk Pişirme Süresi: 300 ( 5 saat ) dk
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı nohut5 su bardağı tozşeker1 su bardağı kuru fasulye15 su bardağı suYarım su bardağı pirinç1 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı küp doğranmış kayısı1 su bardağı doğranmış kuru incir1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümüÇekilmiş ceviz içi, Antep fıstığıTarçın, nar taneleri
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın Sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz


 
858,496Konular
982,233Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt