Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
114

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
12 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın Tencereye koyup, üzerini üçdört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz Soğumadan kaselere koyup kaldırın Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz
 
858,497Konular
981,928Mesajlar
29,944Kullanıcılar
coldsteez2Son üye
Üst Alt