iltasyazilim
FD Üye
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
12 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 15 su bardağı Su
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Yemeğin Tarifi
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık
45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin İyice kaynatın Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz
Malzemeler
2 su bardağı Buğday
1 su bardağı Nohut
1 su bardağı Kurufasulye
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
12 su bardağı fıstık
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
10 15 su bardağı Su
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Yemeğin Tarifi
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın 15 su bardağı su ekleyip kaynatın Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın
Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık
45 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin İyice kaynatın Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın Birkaç taşım kaynatın Son olarak şekeri ekleyip 510 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz