iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 litre su
*2 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
*Hindistan cevizi yarım su bardağı
Üzeri için;
*25 gram fındık
*25 gram kuş üzümü
*100 gram ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp kenara alıyoruz
*Buğdayı yıkayıp tencereye alıyoruz ve kaynar su ekleyip sabaha kadar bekletiyoruz
*Sabah 15 dakika kaynatıyoruz ve yumuşacık oluyor
*Yumuşamış buğdayın üzerine nohutu, fasulyeyi, kuru üzüm ve küçük doğranmış kayısı ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Daha sonra sıcak süt, şeker, fındık, karanfil ve suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için
*Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz Servis yapınca kasenizin üzerini dilediğinizce süsleyebilirsiniz
*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*3 litre su
*2 su bardağı süt
*4 su bardağı toz şeker
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*Çeyrek çay kaşığı karabiber
*Hindistan cevizi yarım su bardağı
Üzeri için;
*25 gram fındık
*25 gram kuş üzümü
*100 gram ceviz
*1 adet nar
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Nohutu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayıp kenara alıyoruz
*Buğdayı yıkayıp tencereye alıyoruz ve kaynar su ekleyip sabaha kadar bekletiyoruz
*Sabah 15 dakika kaynatıyoruz ve yumuşacık oluyor
*Yumuşamış buğdayın üzerine nohutu, fasulyeyi, kuru üzüm ve küçük doğranmış kayısı ekleyip 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Daha sonra sıcak süt, şeker, fındık, karanfil ve suyu ekleyerek 15 dakika daha kaynatıyoruz
*Yanınızda sürekli kaynar su bulundurun, gerektiğinde ilave edebilmek için
*Şeker miktarını damak tadınıza göre arttırıp azaltabilirsiniz Servis yapınca kasenizin üzerini dilediğinizce süsleyebilirsiniz